Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1004 від 25.02.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Стали набрякати ноги?

Це може бути одним із симптомів збою роботи деяких органів

Захворювання нирок Дуже часто люди з хворими нирками стикаються з набряками ніг. У більшості випадків, набряк охоплює тильну частину нижніх кінцівок. Паралельно з цим у людини можуть опухати повіки, з’являтися синці під очима, скорочуватися обсяги сечі, змінюватися її забарвлення. Однак у хворого не спостерігається підвищення температури тіла, больових відчуттів або свербіння шкіри ніг. При появі описаних вище симптомів варто звернутися до фахівця, який зможе виявити причину, що спровокувала набряк.

Серцево-судинні захворювання

Опухлі щиколотки можуть бути ознакою хвороб серця. Проблема, зазвичай, посилюється у вечірній час. Набряк з’являється спочатку в стопах, поступово піднімаючись по нозі, і може доходити навіть до рівня живота. Додатковими симптомами порушень в роботі серцево-судинної системи можуть виступати задишка, тахікардія, швидка стомлюваність і блідість шкіри. У разі якщо ввечері ви помітили, що після взуття або шкарпеток на ногах залишаються вм’ятини, які не проходять довгий час, краще записатися на прийом до лікаря.

Варикозне розширення вен

Серед інших причин набряку нижніх кінцівок може бути варикозне розширення вен. При цій проблемі ноги зазвичай опухають до кінця дня. З’являється втома в ногах, вони здаються важкими. Для зменшення симптому можна робити контрастні ванночки, іншими словами необхідно опускати ноги на кілька хвилин спочатку в гарячу воду, а потім в холодну. Якщо проблема стала постійною, краще пройти обстеження.

Алергія

У деяких людей ноги можуть набрякати як наслідок алергічної реакції на певну їжу, квіти, ліки та інше. Повністю позбутися від проблеми можна за допомогою антигістамінних засобів і усунення будь-яких контактів з алергеном.

Захворювання суглобів

Люди з хворими суглобами часто скаржаться на набряклість нижніх кінцівок. Це трапляється через зміни, що відбуваються в тканинах суглобів і провокують скупчення зайвої рідини.

25.02.2021



Рівне-Ракурс №10 від 25.02.2021p. 
На головну сторінку