Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1004 від 25.02.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Яке захворювання може спровокувати вода натщесерце – думка фахівців

Яке захворювання може спровокувати вода натщесерце – думка фахівців

Дуже корисно випивати склянку води натщесерце. Комусь подобається холодна вода, є любителі теплої, а деякі вибирають гарячу.

Фахівці повідомляють, що холодна вода (15-20 градусів) подразнює слизову і бадьорить. Тепла (20-27) – стимулює роботу шлунково-кишкового тракту і сприяє нормалізації травлення. Помірно гаряча (35-40) – стимулює обмін речовин, розчиняє слиз, а також омолоджує і очищає організм.

У чому користь води натщесерце? Вона відповідає за підтримку балансу лімфатичної системи, в результаті чого організм стає менш сприйнятливим до шкідливих мікроорганізмів. Крім того, бореться з появою каменів, інфекцій сечового міхура і печії.

На жаль, але навіть звичайна вода може завдати шкоди здоров’ю, попереджають медики: не варто пити крижану воду або окріп – шкода організму практично неминуча.

Занадто гаряча вода може нашкодити стравоходу, що здатне привести до запуску онкологічного процесу. Відзначається, що у тих країнах, де люблять пити дуже гарячі напої (мало не окріп) захворюваність раку шлунку висока.

А якщо пити занадто холодну воду – заболить горло, що спровокує застуду. Надмірне вживання води створює додаткове навантаження на серце і судини.

Пити натщесерце холодну воду не варто тій категорії людей, яка страждає від проблем зі шлунком і серцево-судинною системою.

Лікарі рекомендують зберегти звичку випивати склянку води вранці, але, при цьому, ретельно контролювати температуру. Найкраще підійде вода кімнатної температури.

25.02.2021



Рівне-Ракурс №10 від 25.02.2021p. 
На головну сторінку