Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №287 від 12.04.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З легкої руки

Рівненщина багатіє на ліси

Рівненщина багатіє на ліси

В області завершується Всеукраїнська акція “Майбутнє лісу у твоїх руках”

І вчителі, і учні, і члени різних громадських організацій, навіть депутати місцевих та обласної рад області, активно долучилися до Всеукраїнської акції “Майбутнє лісу у твоїх руках”, щоб покращити екологічне становище в регіоні та збагатити місцеву флору новими насадженнями. Про те, як нині триває робота з посадки лісу на Рівненщині та старт нової акції - у розмові з головним лісничим Рівненського обласного управління лісового господарства Сергієм ІВАШИНЮТОЮ (на фото).

- У рамках акції “Майбутнє лісу у твоїх руках”, яка триватиме до 21 квітня, на Рівненщині лише за один день (31 березня) на площі 190 гектарів було посаджено більше двох мільйонів саджанців, - зазначає пан Сергій. – Загалом в акції вже взяли участь більше двох тисяч чоловік, в тому числі близько тисячі працівників лісового господарства.

- Як тривала підготовка до такої масштабної та значимої для держави акції?

- Минулого року на розсадниках лісгоспів області працівники лісової галузі виростили більше 65 мільйонів стандартного садивного матеріалу сіянців, заготовили 84 тонни насіння деревно-чагарникових порід. Садивного та посівного матеріалів цілком вистачило для виконання планових завдань з посадки лісів цієї весни.

Крім того, сьогодні у розсадниках лісгоспів працівники виростили понад 500 тисяч стандартного садивного матеріалу саджанців в асортименті 120 порід, які ми можемо реалізувати для потреб населення та організацій для озеленення. Слід зазначити, що в цьому напрямку активно працюють Дубенський, Соснівський, Костопільський та інші лісгоспи області, які сьогодні реалізовують садивний матеріал не тільки для сіл та міст області, але й далеко за її межами.

- Нещодавно в області розпочалася чергова акція, якою координує Рівненське обласне управління лісового господарств. Яка її мета?

- Всеукраїнська акція “Зелений паросток майбутнього” стартувала в області та країні 1 квітня, згідно з Указом Президента України від 1 квітня 2005 року. Мета її проста і водночас дуже важлива - покращити екологічну ситуацію в області, примножити природні багатства Рівненщини, подбати про озеленення населених пунктів.

Відтак жителі області вже розпочали впорядковувати території парків, скверів, алей у містах та селах. Наголошуємо, що за час акції, яка триватиме до 7 травня, у населених пунктах потрібно буде ліквідувати стихійні сміттєзвалища та упорядкувати легально діючі місця для смітників. А ще - очистити від сміття береги річок, озер та ставків; розчистити та впорядкувати водні джерела.

Просимо всіх небайдужих громадян долучитися до створення нових парків, газонів та квітників. Разом наведемо порядок та покращимо екологічний стан в області! Про результати акції проінформуємо пізніше.

Хочу наголосити, що під час проведення акції “Майбутнє лісу у твоїх руках”, лісівники до великодніх свят посадили 3 тисячі 857 гектарів лісових культур, що становить 105,6 відсотка від плану. Отже, комплекс весняних лісокультурних робіт в області успішно виконано!

12.04.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 12.04.2007p. 
На головну сторінку