Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1008 від 25.03.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чому вживання яєць ввечері є поганою ідеєю

Кожна людина знає, що курячі яйця досить корисний продукт, який у своєму складі містить велику кількість поживних речовин і корисних компонентів. Фахівці у області астрології рекомендують їсти не більше трьох яєць на добу, і важливо робити це не у вечірній час, і пояснили, чому так.

Існує ще й інша думка фахівців у області дієтології, і вони відзначають, що протягом тижня людина не повинна вживати більше 6 жовтків. Спільна думка у всіх фахівців тільки у тому, що цей продукт не варто вживати ввечері.

У яйцях, які несе курка, у великих кількостях містяться вітаміни групи В, А, D і Е, а також є такі компоненти, як калій, фосфор, магній, залізо, цинк, амінокислоти. Завдяки такому багатому складу прискорюється обмін речовин. У яйцях міститься білок, який організм добре засвоює.

Яйця корисно включати у раціон кожній людині, оскільки у їх складі міститься холін і інозит, адже завдяки цим компонентам можливе здорове функціонування головного мозку.

Попри те, що яйця мають велику кількість корисних властивостей, вживати їх варто у дозволеній кількості і не перевищувати цей показник. У вечірній час варто відмовитися від вживання цього продукту.

Існують деякі причини, через які не варто вживати курячі яйця у вечірній час.

Велика кількість холестерину у жовтку

У курячому жовтку міститься 280 мг цього компонента, а на добу людині необхідно вживати 300 мг холестерину.

Важливо відзначити, що у курячому білку велика кількість протеїну і холестерину абсолютно немає. Якщо людині подобаються страви з яєць, то варто час від часу вживати тільки білок. Протягом тижня можна їсти не більше 6 жовтків.

Важливо зауважити, що якщо яйця зварені круто або з них були зроблені яйця пашот, то рівень «поганого» холестерину не підвищиться. Можна також готувати у духовці або на парі.

Складність перетравлення

Яйця досить складно перетравлюються організмом, а вночі процес перетравлення ще більше сповільнюється, і тому не варто вживати цей продукт.

Якщо хочеться з’їсти у вечірній час страву з яйця, то спати лягати варто через 2-3 години після трапези.

25.03.2021



Рівне-Ракурс №10 від 25.03.2021p. 
На головну сторінку