Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1008 від 25.03.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Де працюватимуть підприємці речового ринку після його ліквідації?

Де працюватимуть підприємці речового ринку після його ліквідації?

Згідно з детальним планом території, який у 2018 році затвердили члени архітектурно-містобудівної ради, на місці речового ринку на вулиці Замкова з’явитися 16-поверховий культурно-просвітницький центр князів Острозьких, п’ять житлових будинків з комерційними площами та пішохідна зона. Відтак, торгові точки будуть ліквідовані, проте не одразу, а поступово.

Будівництво здійснюється поетапно. Минулого року почали розбирати кіоски зі сторони стадіону «Авангард». Люди, які торгували на тих місцях, переводили на іншу зону, де є вільні точки для торгівлі.

Міський голова Рівного Олександр Третяк спільно з профільними заступниками Ігорем Кречкевичем, Олегом Піщанським, представниками профільних управлінь зустрівся із адміністрацією та ініціативною групою ринку, а також забудовником. Обговорили проблемні питання, які турбують всі сторони.

Відповідно до графіку забудови у червні 2021 року підприємці повинні залишити свої місця (до 14 ряду). Поетапна ліквідація торгових місць буде здійснюватись до 2023 року. Таким чином, підприємці працюватимуть на своїх місцях до тих пір, коли до них дійде черга.

Міський голова Рівного обумовив із забудовником, що останній запропонує підприємцям орендувати комерційну нерухомість, або ж викупити її. Таким чином, люди зможуть продовжити свою діяльність в приміщенні нового торгового центру, який буде зведений на місці ринку.

– Ми знайшли спільну мову із ініціативною групою, забудовником та адміністрацією ринку. Домовилися, що до 2023 року забудовник буде здійснювати свої роботи поетапно. У разі виникнення непередбачуваних обставин – обов’язково ініціює зустріч з адміністрацією та підприємцями ринку і повідомить про це, – наголосив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Окрім того, торговцям з ринку на вулиці Замкова, один з підприємців запропонував альтернативу – площу поблизу супермаркету «Новус» на вулиці Гагаріна, де облаштує для них кіоски.

25.03.2021



Рівне-Ракурс №10 від 25.03.2021p. 
На головну сторінку