Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1009 від 01.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Хто живе в найсамотнішому будинку на планеті

Хто живе в найсамотнішому будинку на планеті

Вже досить тривалий час в Мережі постійно з’являються кадри білого будиночка, що самотньо стоїть посеред зеленого острова. У користувачів за цей час народилося безліч теорій про те, кому ж належить ця споруда. Але таємне завжди стає явним, і вже відомо, що жодна здогадка не була точною. Ми вирішили пролити світло на цю історію.

Рай для інтроверта

Біля південних берегів Ісландії знаходиться архіпелаг зі складною назвою Вестманнаейяр. До його складу входять кілька островів і скель. На найбільшому з 14 островів проживають приблизно 4000 чоловік, інші ж вважаються безлюдними. Якраз на одному з цих острівців, а саме на Едлідаейе, і був виявлений цей маленький білий будиночок.

Спочатку всім було незрозуміло, як, будучи настільки віддаленим і важкодоступним, острів привернув до себе охочих жити там, прямо посеред Атлантичного океану, коли навколо ні єдиної душі.

Після появи фото цього будинку посередині плато, ще не населеного людьми, користувачі стали цікавитися, хто ж настільки втомився від цивілізації, що вирішив оселитися буквально на краю світу. Як виявилося, для життя там потрібна не тільки любов до усамітнення, але ще і хороша фізична форма, адже пришвартувати корабель до стрімкої скелі важко, і навіть після цього потрібно підніматися по канату.

Хто в ньому живе

В інтернеті ходило безліч чуток і домислів щодо особистості власника такого відокремленого майна. Так, одні спочатку стверджували, що цей будиночок належить одному мільярдерові, інші схилялися до думки, що будинок побудував «параноїк», який вирішив таким чином сховатися від навали зомбі.

Особливо була поширена думка, що цей острів став подарунком молодій співачці Бьорк від ісландського прем’єр-міністра. Мовляв, подарунка вона була удостоєна за видатні заслуги перед державою. Однак незабаром чутки про це вщухли, а сам острів був виставлений на аукціон.

Але всі ці історії виявилися лише романтизованою вигадкою, а правда виглядає набагато нудніше. З’ясувалося, що цей будинок був зведений в середині минулого століття місцевою асоціацією мисливців. Так, завдяки хорошим умовам місцевості для життя тупиків, члени цієї організації приїжджають сюди з метою пополювати. Протягом усього періоду перебування тут їм доводиться справлятися з дійсно спартанськими умовами, адже ніяких зручностей і засобів комунікації на острові немає.

01.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 01.04.2021p. 
На головну сторінку