Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1009 від 01.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

В парку Шевченка висадять алею сакур

Рівне долучиться до Міжнародного проєкту озеленення «Greening Рlanet», мета якого – висадити 1 млн дерев за 1 день у 100 краі?нах світу.

– Це найкращий іміджевий проєкт для нашої країни. Адже це показує нашу єдність та бажання змінити екологію кожного окремого міста та усієї планети, – говорить ініціатор глобальноі? екоініціативи «озеленення планети», президент міжнародного клубу Business WOMAN Club Ганна Крисюк.

Міський голова впевнений, що Рівне повинно стати ще більш зеленим містом. А подібні проєкти – це ще одна можливість показати нашу єдність та бажання покращити екологічний стан нашого міста та усієї планети.

– В своєму житті я висадив вже не одне дерево і тому з радістю підтримую Міжнародний проєкт озеленення «Greening Рlanet». Це новий та сучасний підхід до зміни екологічної свідомості мешканців нашого міста, а також наш внесок у розвиток екосистеми Рівного, – говорить міський голова Рівного Олександр Третяк. – В рамках реалізації проєкту 10 квітня у Рівненському парку Шевченка ми висадимо Алею сакур канзан, що стане однією з улюблених локацій для рівнян.

У різних куточках нашого міста активні рівняни долучаться до реалізації цієї ініціативи. Готові підтримати ідею з озеленення обласного центру і депутати міської ради. Цього року Рівненщина планує перевершити минулорічний результат. Адже це наш спільний, єдиний дім про який ми маємо піклуватися.

– У 2020-ому році ми висадили 200 тисяч дерев, а цього року плануємо перевершити цей результат. У нас знову будуть волонтери, які будуть висаджувати дерева у лісництвах. А також усі бажаючі можуть висадити дерева на приватних ділянках, біля своїх будинків та відзначити їх на сайті Greening planet, – пояснює організатор проєкту на Рівненщині Ірина Теслюк.

Трест зеленого господарства міста також активно підключається до ініціативи «Озеленення планети», адже саме вони знають, де у місті є ділянки, які просто необхідно озеленити. А також далі саме вони займаються доглядом за усіма зеленими насадженнями.

– В своїй діяльності Трест зеленого господарства займається доглядом за зеленими зонами нашого міста, то ж нам надзвичайно важливо, щоб подібні проєкти об’єднували людей, – наголосив заступник міського голови Володимир Дяк.– Ця синергія дозволить нам сформувати екосвідомість та привернути увагу до екологічного питання.

01.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 01.04.2021p. 
На головну сторінку