Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1010 від 08.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Юрій Ліпський: «Ми до останнього дня не були впевненні, що фестиваль відбудеться…»

Юрій Ліпський: «Ми до останнього дня не були впевненні, що фестиваль відбудеться…»

Вже рік вся Україна перебуває в карантинному стані. Більше всього від обмежень страждають культурні заходи, які не можуть проходити без глядачів. Коли стало відомо, що в кінці березня в Рівному відбудеться фестиваль Західної ліги сміху, це не могло не викликати поваги до організаторів, бо в нинішніх умовах провести подібний фестиваль це справжній подвиг. Але змогли і провели. Вже після завершення фестивалю автор попросив більш детально розповісти про цю подію директора Західної ліги сміху Юрія Ліпського.

– Скільки було команд і учасників заходу?

– В Рівне приїхали тринадцять команд зі всієї України. Загальна чисельність команд – шістдесят чоловік. Це сьомий чемпіонат України з гумору.

– Наскільки складно було його проводити?

– В нинішньому році виповниться чверть сторіччя мого творчого життя, але такого складного заходу як нинішній, я не згадаю. Було важко отримати дозвіл на фестиваль, треба було провести захід з дотриманням доволі жорстких умов карантину. Так, нам довелось розбити команди на дві групи, щоб дотриматись вимог. Глядачів ми забезпечили масками та антисептиками. В залі було заповнено половина місць.

– Як Вам реакція публіки на виступи команд?

– Дуже добре реагували глядачі на виступи учасників. Хочу сказати, що всі квитки ми продали за тиждень до фестивалю, такого не було ніколи. Раніше не було проблеми купити квиток на наші заходи в день їх проведення, а в нинішньому році був справжній ажіотаж. Було видно, що наші земляки скучили за святом, а учасники фестивалю робили все можливе, щоб їх не розчарувати.

– Які результати нинішнього фестивалю?

– З тринадцяти команд журі, яке складалось з п’яти досвідчених тренерів, обрало десять команд, які продовжать боротьбу в сезоні. Кожен тренер взяв у роботу по дві команди, і ми продовжуємо сезон. Окремо переможці минулого сезону телевізійної ліги сміху на телеканалі 1+1 команда СМТ з Полтави обрала три кращі команди, які були нагороджені.

– Розкажіть про Ваші плани?

– Будемо проводити сезон. Всі заходи будуть відбуватися в Рівному. Наступний, орієнтовно пройде в травні, а на День Незалежності плануємо провести Літній кубок Західної ліги сміху на літній сцені нашого парку імені Шевченка. Також, є в планах організувати виступи наших команд в районних центрах області. Звісно, якщо це буде можливо, коронавірус, на жаль, вносить корективи в наші плани, але я оптиміст і впевнений, що сміх потрібен людям.

08.04.2021Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 08.04.2021p. 
На головну сторінку