Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1010 від 08.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Дитсадок на Коновальця: «добудувати не можна зупинити»

Дитсадок на Коновальця: «добудувати не можна зупинити»

До кінця року на вулиці Коновальця зможе запрацювати сучасний двохповерховий дитсадок-вулик для 210 дошкільнят. Для Рівного це буде справжньою перемогою, адже місто потребує 658 місць в дошкільних закладах. А новий садочок скоротить цю потребу на третину.

Темпи будівництва високі, проте через пасивність влади Рівного є ризик не завершити об’єкт у цьому році.

«Для завершення об’єкту не вистачає 33,55 млн грн. Шукаємо їх всюди. Звернувся до Рівненської міської ради про виділення коштів на дошкільний заклад. Нагадаю, за поданням Рівненської ОДА дитсадок внесено до програми «Велике будівництво» і Мінрегіон передбачив із ДФРР уже 60 млн грн. Міська рада, з необхідних 40 млн грн, цьогоріч профінансувала 7 млн грн. Через Міністерство фінансів України також ініціюємо виділення коштів на добудову садочка. Долучився до цього і народний депутат від Рівного Олександр Ковальчук», – розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Голова ОДА додав, що подвійний ризик й у тому, що передбачені для садочка 60 млн грн на заключному засіданні комісії ДФРР 14 квітня можуть розподілити між іншими об’єктами – через відсутність 33,55 млн грн для завершення робіт.

Тому втратити ці кошти – неприпустимо.

Найбільше чекають на добудову дитсадка рівненські сім’ї. Їх сотні. Адже Північний – найбільш густонаселений мікрорайон міста.

«Дитсадок, який будувався 30 років, нарешті отримав шанс на завершення. І ми не розуміємо такої пасивної позиції міста Рівного. Наші діти заслуговують на те, щоб влада сприяла бодай одному логічному завершенню будівництва. А затягування процесу буде тягнути за собою чергові коригування та здорожчання проєкту. Рівне і далі залишатиметься містом суцільних недобудів і розрух. Вже вкрай втомило. Через таку пасивну співпрацю місто взагалі не зможе отримати через ДФРР підтримку на жоден проєкт, а це реальні інвестиції в нашу громаду», – зазначає представниця ініціативної групи батьків Марія Горуна.

Пані Марія додала, що будівництво розтягувати на довгий час не можна це ще й тому, що це вкрай не зручно для мешканців щільної багатоквартирної забудови на мікрорайоні Північний.

Будівництво активно триває і щодня там працюють 10 одиниць техніки та більше пів сотні будівельників. Представники підрядної організації запевняють, що у разі вчасного фінансування, об’єкт завершать у цьому році.

08.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 08.04.2021p. 
На головну сторінку