Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1011 від 15.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

В Рівному обговорили можливість запровадження шкільного громадського бюджету

Проєкт положення про шкільний громадський бюджет презентували на засіданні робочої групи провідні українські експерти від Ради Європи Максим Лациба та Максим Лукінюк. Така програма вже успішно реалізовується у територіальних громадах, зокрема, у Тернополі та Вінниці.

Шкільний громадський бюджет – це той інструмент, за допомогою якого діти та молодь включатимуться у процес вироблення та прийняття рішень місцевого бюджету та реалізації проєктів для розвитку громад. Це процес від подачі ідеї до підготовки проєкту на шкільний конкурс та обрання учнями проєктів-переможців, які в подальшому будуть реалізовані в межах навчального закладу. Результатом такого механізму є формування свідомих та відповідальних молодих громадян, які активно залучені та впливають на розвиток і життєдіяльність своєї громади, голос яких є почутим, а думка – врахована.

Учасники робочої групи, а це керівництво міста, представники громадськості та виконавчих органів, зацікавилися ідеєю, розглянули механізм і обговорили алгоритм проведення шкільного громадського бюджету, його особливості для рівненських шкіл. Виникло багато питань для дискусії.

Тож тепер слово – за рівненськими освітянами, директорами шкіл та депутатами. За узгодження усіх деталей та виділення необхідних коштів, учні матимуть чудовий інструмент для розвитку та реалізації своїх ідей.

15.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 15.04.2021p. 
На головну сторінку