Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1013 від 30.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Продукти бджільництва. які допоможуть вашому серцю залишатися здоровим

Продукти бджільництва. які допоможуть вашому серцю залишатися здоровим

Для нормальної роботи серцево-судинної системи щодня потрібне велике різноманіття вітамінів і мінералів, що не завжди забезпечується раціоном харчування сучасної людини. Штучно синтезовані вітамінно-мінеральні комплекси при цьому – не найкращий вихід.

Продукти бджільництва – багате джерело природних «живих» вітамінів і мінералів – супроводжуються безліччю супутніх речовин, які відіграють провідну роль у впливі вітамінів на людський організм.

Мед

Мед – традиційний компонент безлічі народних рецептів за наявності патологій серцево-судинної системи. Користь меду для серця і судин підтверджена науковими дослідженнями і цінується традиційною медициною. А ось про користь перги і вогнівки відомо не всім.

Перга

Перга – перероблений бджолами квітковий пилок. Головна корисна властивість перги – це здатність наповнювати серцевий м’яз калієм. Перга містить і другий дуже важливий для роботи серця компонент – магній: він стабілізує ритм серця і артеріальний тиск, усуває спазми серцевого м’яза та судин, запобігає появі аритмії. Перга також дуже багата на цінні вітаміни: C, P, A, E, D, K, групи B. Для збереження усіх цінних властивостей пергу стабілізують медом.

Личинки бджолиної вогнівки

Личинки бджолиної вогнівки – один з найцінніших продуктів бджільництва. Вони містять унікальний травний фермент – церазу, що не має синтезованих аналогів. Наявність цього ферменту і збалансований біохімічний склад наділяє засоби з личинок вогнівки потужною здатністю розсмоктувати тромби і бляшки у судинах та регенерувати рубцеві тканини після інфаркту. Засоби на їх основі чинять позитивний вплив на обмін речовин, перешкоджають утворенню згустків крові, нормалізують артеріальний тиск і рівень холестерину, запобігають відкладення жирів у печінці і стінках кровоносних судин. Також вони надають антиоксидантну і зміцнюючу дію, покращують мікроциркуляцію, знижують тромбоутворення і гальмують розвиток атеросклерозу.

30.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2021p. 
На головну сторінку