Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1015 від 13.05.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

“ОДЕК” без права на помилку у Луцьку

У тринадцятому турі Чемпіонату України серед аматорських команд “ОДЕК” гратиме на Волині проти “Вотранса”.

Ще й тижня не пройшло, як ми писали про можливе повернення “ОДЕКа” на вершину турнірної таблиці. Але, домашня гра проти головного конкурента і лідера “Юності” завершилась перемогою гостей. Ця поразка, фактично, не лише поховала шанси оржівців на підсумкове перше місце, але й відкинула їх на третю сходинку, яка вже не дозволяє продовжити боротьбу за медалі Чемпіонату України у плей-оф. На другий щабель піднявся “Вотранс”, який, щоправда випереджає “ОДЕК” лише на одне очко, і має на одну гру більше. Але це все може змінитися. В очній зустрічі претендентів на другу путівку у плей-оф, яка відбудеться у передмісті Луцька. Зазначимо, що “ОДЕК” програв останні два матчі в Чемпіонаті України (Юності та Довбушу), а такої антисерії в оржівців не було вже три роки. Востаннє дві поспіль поразки оржівці в Чемпіонаті України зазнали в сезоні 2017-2018, коли саме в ці дні, 29 квітня та 6 травня поступилися спершу “Покуттю”, а потім “Минаю”. Щоб серія тривала з трьох поразок, то це треба згадувати аж 2017 рік, коли в період з 13 до 28 травня “ОДЕК” програв “Рочину”, “Агробізнесу” та “Ниві” з Теребовлі. Але, не будемо «згадувати минуле», треба дивитися в майбутнє.

“Вотранс” та “ОДЕК” в першому колі цьогорічного чемпіонату грали в Оржеві. Гра залишила двояке враження. Господарі мали суттєву перевагу від початку гри. Але, з багатьох гольових моментів реалізували лише один, відзначився Микола Гайдучик. А під завісу поєдинку Іван Мучак заробив зовсім необов’язковий пенальті, який реалізував Артем Федецький, та, фактично, врятував свою команду від поразки – 1:1.

Щодо складу волинян, то – це мабуть найзірковіша команда Чемпіонату України. Для отримання такого статусу їм достатньо мати в своєму складі Артема Федецького та Тараса Михалика, футболістів, які не потребують зайвого представлення.

А тим хто цікавиться рівненським футболом, то “Вотранс” є однозначно найбільш впізнаваною командою, там грає найбільше вихованців Рівненщини та футболістів, які не один сезон пограли в клубах нашої області, в тому числі і за “ОДЕК”. Серед них: Віталій Брикса, Роман Воробей, Олександр Гергелюк, Роман Дацюк, Василь Лойко, Дмитро Луцюк, Павло Рибковський, Богдан Скоцький та Василь Штандер.

В цьому сезоні найбільше часу на полі в складі “Вотрансу” провели Богдан Скоцький та Максим Франчук. А найкращими бомбардирами є Артем Федецький та Віталій Брикса, які забили по три голи. До слова, Артем Федецький є лідером команди за кількістю жовтих карток, у нього їх шість в 11 матчах. Загалом же “Вотранс” у тринадцяти матчах здобув п’ять перемог, сім нічиїх та зазнав однієї поразки. 22 голи забито і 10 пропущено. Єдиної поразки волиняни зазнали ще 27 вересня, у четвертому турі змагань у Мукачево, від МФА.

https://www.fcodek.org

13.05.2021



Рівне-Ракурс №10 від 13.05.2021p. 
На головну сторінку