Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1017 від 27.05.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Інвентаризація показань лічильників газу триває

Інвентаризація показань лічильників газу триває

Вже місяць контролери АТ «Рівнегаз» проводять інвентаризацію показань лічильників газу. Працівники Рівнегазу здійснюють фотофіксацію показань лічильників, щоб суми, нараховані до сплати, відповідали реальному споживанню.

Акціонерне товариство «Рівнегаз» надає послуги розподілу газу для 265 тисяч споживачів. А інвентаризацію проводять 75 контролерів, які за цей місяць зафіксували більше 28 тисяч показань лічильників.

Фіксація фактичних показань забезпечує точний облік газу в інтересах клієнтів. Скажімо, якщо споживач передав помилкові показання, то розрахунок обсягу газу коригується відповідно до фактичних даних. У середньому одному контролеру потрібно щомісяця відвідати близько 900 домоволодінь, в яких здійснюється облік газу.

«Контролери компанії дотримуються карантинних вимог, тому звертаємось до споживачів із проханням допускати контролерів до газових лічильників. Фахівці здійснюють фотофіксацію приладів обліку газу на мобільні телефони та миттєво передають показання до бази даних за допомогою додатку 104Mobile-контролер», – зауважує начальник відділу комерційного балансування АТ «Рівнегаз» Наталія Смаль.

Зробити фіксацію показання лічильників газу може не лише контролер, а й слюсар, майстер або інший працівник газорозподільної компанії під час ремонту газового обладнання, при знятті лічильника на повірку тощо. Щоб переконатися, що до вашої оселі завітав працівник АТ «Рівнегаз», а не шахрай, рекомендуємо перевірити в нього посвідчення. У службовому документі вказано прізвище, ім’я, по-батькові працівника, посаду, номер посвідчення, є печатка підприємства та фото спеціаліста.

Нагадуємо, що сплачувати за послугу з розподілу природного газу потрібно до 20 числа щомісяця. У травні заборгованість споживачів Рівненщини за розподіл природного газу становить майже 28 млн грн. Понад 2,6 тис споживачів боргують за розподіл більше тисячі гривень.

Оплатити рахунок можна через онлайн-сервіси 104.ua (Особистому кабінеті на сайті 104.ua, чат-боті 7104ua у Viber,Telegram, мобільних додатках 104Mobile для Android або 104Mobile Light для iPhone). Також сплатити за послугу можна у найближчому відділенні банку, веб-банкінгу (Приват 24, Ощад24/7 тощо) та у відділеннях Укрпошти.

За повідомленням пресслужби

27.05.2021



Рівне-Ракурс №10 від 27.05.2021p. 
На головну сторінку