Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №289 від 26.04.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У Бухенвальді товстих не було...

Щоб ваш шлунок тримав удар!

Працюючи на городі, ожиріння не позбудешся

Масна їжа, віруси, токсична дія алкоголю й тютюну, страшенно забруднене навколишнє середовище, відсутність спортивних майданчиків та секцій - ось неповний перелік причин, які вкрай кепсько впливають на стан шлунково-кишкового тракту українців. Як діагностувати, лікувати та робити профілактику органам черевної порожнини, обговорювали гастроентерологи, терапевти, педіатри та сімейні лікарі на науково-практичній конференції “Актуальні питання захворювань органів травлення”, яка нещодавно відбулася в актовій залі Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім. В. Поліщука.

Оргкомітет конференції очолив начальник управління охорони здоров’я Рівненської облдержадміністрації Віктор КОВАЛЬОВ. Чимало уваги, зокрема, учасники заходу приділили сучасним підходам до діагностики та лікування гострої атаки хронічного панкреатиту (доповідач - Галина Оседло, доцент кафедри воєнної терапії Української військової медичної академії). Адже в останні десятиліття у світі вдвічі зросло число хворих на гострі та хронічні панкреатити. До слова, причиною виникнення панкреатиту, крім виразкової хвороби, може бути і вживання продуктів, оброблених пестицидами.

- Актуальною для нас є також тема ожиріння. І це не від якості життя, а з точністю до навпаки. В основі більшості форм ожиріння лежить переїдання на тлі зниженої фізичної активності, що призводить до дисбалансу енергетичного обміну, тобто кількість енергії, яка надходить з харчуванням, перебільшує потреби організму. У цьому процесі участь беруть двоє - пацієнт та їжа,

а центральна нервова система не може дати ради надмірному апетитові, - розповідала на конференції доктор меднаук, професор Київської медичної академії Галина Анохіна, яка поставила ожиріння в один ряд із такими захворюваннями людини, як алкоголізм та наркоманія.

26.04.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 26.04.2007p. 
На головну сторінку