Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1023 від 15.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Рівне відвідав координатор національної мережі Альянс Франсез Тома Белламі

Рівне відвідав координатор національної мережі Альянс Франсез Тома Белламі

У рамках візиту пан Тома Белламі спільно з директором ГО «Альянс Франсез м.Рівне» Надією Чумак зустрілися з керівництвом міста. Гостей приймали заступник міського голови Марина Кузмічова, начальник управління культури і туризму Наталія Лозовська та начальник управління освіти Богдан Турович.

Пан Тома Белламі в Україні вже рік, а от у Рівне приїхав уперше.

– Я координую національні мережі Альянс Франсез. Радий, що у кожному регіоні є ланцюжок, який єднає Посольство Франції з людьми та містами. Дякую за підтримку, яку ви надаєте нашій організації. Завдяки цій співпраці, яка є налагодженою, Посольство і Франція можуть представляти свою культуру тут якісно, на високому рівні, – наголосив Тома Белламі.

Альянс Франсез м.Рівне діє вже 26 років. Заснована у 1995 році, громадська організація відіграє роль як культурного центру, так і мовної школи. Окрім того, Альянс заохочує міжкультурне спілкування завдяки винятковому оточенню. Мовні курси, культурні фестивалі, дні Франкофонії, фотовиставки та виставки картин, концерти, театральні вистави – це все робить вагомий внесок у культурне життя міста. За 26 років діяльності були проведені численні заходи у галузі культури, освіти, науки.

Тома Белламі висловив подяку місцевій владі за підтримку фестивалю «Французька весна», також особливо відзначив пані Надію Чумак, педагога з великої літери, професіонала своєї справи, завдяки якій фактично відбувається співпраця та розвиток французької мови й культури у Рівному.

– Цих результатів не було б ніколи, якби не підтримка з боку влади, – зазначила пані Надія. – Сьогодні ж ми урочисто закриваємо «Французьку весну». На рівнян та гостей міста о 21.00 на майдані Незалежності очікує велика вистава. У нас великі плани на майбутнє, вже маємо проєкти на осінь, працюємо над розвитком французької мови у закладах освіти Рівного.

Заступник міського голови Марина Кузмічова висловила сподівання, що із завершенням карантину ми зможемо відновити наші контакти та обмін досвідом між музичною школою №2, Палацом дітей та молоді й французькими партнерами. Цей обмін справді збагачує. Також Рівне зацікавлене у пошуку міста-побратима у Франції.

15.07.2021



Рівне-Ракурс №10 від 15.07.2021p. 
На головну сторінку