Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №290 від 03.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Частіше плачте!

Постійна радість - шкода для здоров’я

Постійна радість - шкода для здоров’я

Американські вчені вважають, що постійно радіти життю і в усьому знаходити тільки позитив дуже погано для психічного здоров’я людини. Увесь час посміхатися, бути в гарному настрої, почувати себе щасливим - така поведінка нерідко викликає відразу в навколишніх, аж до ненависті. Західні психологи дійшли висновку, що людина іноді має бути і песимістом, і реалістом.

Конференція Американської Психологічної Асоціації виступила проти того, що визначається як “деспотизм позитивного ставлення” - нескінченний насильницький оптимізм, що проповідується прихильниками самодопомоги й бізнес-менеджерами. Тепер вони радять використовувати недооцінену раніше силу негативності. “Я хвилююся, що ми не лишаємо людині можливості почуватися погано”, - говорить доктор Барбара Хелд, клінічний психолог. “Необхідність діяти бадьоро і весело, попри свої справжні почуття, деяких людей може гнітити набагато сильніше”, - додає доктор Хелд.

Тому більшість вчених радять вдаватися до “маски песимізму”, тобто очікувати негативних наслідків від своїх дій або вчинків інших людей, у тому числі незнайомих, захищаючи таким чином свою психічну рівновагу від насправді можливих негативних подій у майбутньому.

03.05.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2007p. 
На головну сторінку