Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1033 від 17.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

На які шкідливі інгредієнти потрібно звернути увагу, купуючи корисні продукти

На які шкідливі інгредієнти потрібно звернути увагу, купуючи корисні продукти

Молочнокислі продукти Здавалося б, що може бути шкідливого в знежиреному сирку, йогурті або кефірі. Однак, виробники таких продуктів часто додають дуже шкідливі речовини. Найпоширеніші – рослинні жири. Наявність пальмової олії здешевлює собівартість молочної продукції, а користі вже практично не несе.

Крім рослинних інгредієнтів, для поліпшення смакових якостей, навіть дієтичних продуктів, додається цукор. В якості загусників – крохмаль. В результаті, «дієтичний» йогурт з вмістом жиру всього в 1?% може бути більш калорійним, ніж простий молочнокислий продукт з набагато більш високою жирністю.

При покупці молочної продукції потрібно уважно вивчати етикетки. Зокрема, звертати увагу на склад і енергетичну цінність.

М’ясна продукція

Білок – важлива складова будь-якого харчування. Навіть під час дієт, потреба в білку величезна. Скорочуючи його концентрацію в раціоні, у першу чергу, йде втрата м’язової маси, псується шкіра, страждають волосся і нігті.

Найчастіше перевага віддається саме білому м’ясу. Куряча грудка практично позбавлена жиру і є ідеальним дієтичним продуктом. Однак, неможливо виростити птицю в умовах фабрики без застосування антибіотиків! Тому, бажано надавати перевагу фермерській продукції. Фермерське м’ясо – ідеальний варіант для здорового харчування.

Овочі, зелень, фрукти

Жодне повноцінне харчування не може обійтися без рослинної їжі. Клітковина, вітаміни, повільні вуглеводи – сприяють зниженню ваги і оздоровленню організму. Однак, при вирощуванні сільськогосподарської продукції в промислових масштабах, неможливо обійтися без застосування гербіцидів, пестицидів і хімічних добрив.

Вирішення проблеми, як і з м’ясом – покупка продукції в невеликих фермерських господарствах, що дорожать своєю репутацією. Але, можна запропонувати і інший варіант – вирощування зелені в домашніх умовах.

Останнім часом дуже популярна тема вирощування мікрозелені на підвіконні. З цим завданням впорається будь-який новачок.

Фінансових вкладень мінімум. Необхідно купити тільки лотки для розсади, ґрунт, розпилювач (годиться найдешевший) і насіння. Немає сенсу купувати дорогі готові набори. Переплата становить не менше 300?%, а користь однакова.

Вода

Здавалося б, що поганого може бути в простій питній або газованій воді. Але підвищений вміст мінералів згубно позначається на видільній системі організму. Осмотична (дистильована) вода не несе в собі зовсім ніякої користі. Надавати перевагу потрібно золотій середині.

Ідеальний варіант – установка якісного фільтра для води. Але іноді з’являється необхідність купити пляшку з водою в магазині. Виробник зобов’язаний вказувати на етикетці вміст солей і окремих мінералів в розрахунку мг/л, а також загальну мінералізацію. Бажано вибирати продукцію з невисоким вмістом мінеральних речовин, за умови, що лікар не порекомендував інше.

Виробники часто використовують маркетингові написи на етикетках: «дієтичне», «без жиру», «без цукру» і т.д. Але, якщо уважно вивчати склад продуктів і хоч трохи заглибитися в технологію виробництва, то стає очевидним обман багатьох, навіть дуже відомих, брендів. Уважність і обізнаність – запорука здоров’я.

17.09.2021



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2021p. 
На головну сторінку