Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №290 від 03.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Блюзнірство

Гендель на святинях

Власник колекції церковних речей вартістю мільйон доларів зник

Нещодавно співробітники відділів карного розшуку УМВСУ Рівненської та Житомирської областей затримали три злочинні угрупування, які обкрадали в нашій області церкви.

Працівники міліції встановили, що під час проникнення у храми зловмисники незмінно радилися за допомогою мобільного зв’язку з консультантом, який перебував у Київській області й непогано розумівся на церковній атрибутиці. Запитували у знавця раритетів, які речі виносити з храмів, а яких не зачіпати.

Співучасників злочину вже затримали, втім, не вдалося поки що вийти на слід власника колекції, яку вилучили у квартирі одного зі зловмисників. Вартість колекції - один мільйон доларів. Є інформація, що колекціонер переховується на території Російської Федерації. Подейкують, що розшукуваний має дружні стосунки з високопосадовцями України...

До слова, з початку цього року від злодійських рук найбільше постраждали церкви Рівненської, Житомирської, Київської, Хмельницької та Тернопільської областей. На Рівненщині - святині Дубровицького, Рокитнівського, Сарненського та Радивилівського районів.

Аби зупинити нахабні прояви святотатства, працівники міліції, які працюють в різних областях України, об’єднали свої зусилля, щоб покласти край наругам над святинями. Про це повідомила старший інспектор ЦЗГ УМВСУ Олена КУЗЬМЕНКО.

03.05.2007



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2007p. 
На головну сторінку