Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №290 від 03.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Професійна безпека

Безпечні умови праці: крок перший – аудит

Безпечні умови праці: крок перший – аудит

“Починайте вивчати безпеку праці замолоду й гарантуйте її собі протягом усього життя”

Цю програмну думку директор Європейського агентства з охорони праці на виробництві Ганс-Хорст Конколевський висловив, виступаючи на відкритті міжнародного семінару, присвяченого включенню курсу “Охорона праці” до програми загальної освіти в країнах ЄС. Проблему навчання безпечній праці в Євросоюзі розглядають як дуже важливу, оскільки статистика свідчить: травматизм серед молодих працівників віком 18-24 роки у 1,4 раза вищий, ніж серед працівників старших вікових груп. Вихід один - покращити навчання молодих. Для України, яка прагне інтегруватися в Європу, це питання потребує постійної уваги.

Про насущні проблеми охорони праці йшлося на семінарі, який відбувся 25 квітня в Рівненському ЦНТІ. Попри те, що захід проводився до Дня охорони праці, його проблематика - безпечні умови праці, удосконалення системи управління професійною безпекою та здоров’я - завжди актуальна. На цьому наголошували як провідні фахівці Державного підприємства “Рівненський експертно-технічний центр”, який власне й організував семінар, так і його учасники - керівники підприємств та інженери з охорони праці.

Вивчайте сьогодні - застосовуйте постійно

- У багатьох країнах світу охорону праці починають вивчати зі шкільної лави, і мова йде, напевно, про те, як уникнути, перш за все, небезпечних ризиків у школі та вдома.

- Дійсно, у світовому досвіді охорони праці є багато корисного і вартого наслідування в Україні, - вважає Катерина ДАНИЛЮК, заступник начальника відділу експертиз з аудиту СУОП ДП “Рівненський експертно-технічний центр”. - Так, у Данії розроблена й реалізується програма “Чисте виробниче середовище”, набув чинності закон про викладання проблем навколишнього середовища школярам та студентам, який закріпив обов’язковість їх підготовки у сфері охорони праці.

У Великобританії, наприклад, Комісія зі здоров’я та безпеки праці домоглася включення програм охорони праці в загальну систему навчання, починаючи зі шкільного курсу й закінчуючи університетським. У Португалії тривалий час діє національна програма навчання охороні праці на роботі, девіз якої: “Безпека праці на роботі: вивчай сьогодні - застосовуй знання все життя!”.

Взагалі, 2002-2006 роки - це період впровадження в життя Стратегії Європейського Союзу у сфері охорони праці. Навчання починається не з приходом на ринок праці. Воно повинно бути невід’ємною складовою шкільних програм - або заради прищеплення людям дбайливого ставлення до власної безпеки (хоча б до безпеки на дорогах, чому вчать у деяких країнах), або заради вивчення предмета професійно. Найважливішим у цій справі є постійне професійне навчання. Воно повинно бути безперервним і, відповідаючи викликам часу, безпосередньо впливати на виробниче середовище.

“Мисли категоріями безпеки!”

- Мета будь-якого бізнесу полягає в одержанні прибутку. Чи не “з’їдають” омріяний прибуток витрати на охорону праці?

- Навпаки. Муссет Джаніс, президент Західно-Австралійського відділення Інституту безпеки праці та член ради директорів Всесвітньої організації безпеки, переконаний, що підвищення культури безпеки праці сприяє скороченню витрат на травматизм і профзахворювання, підвищенню продуктивності та зростанню прибутків; тоді як збільшення нещасних випадків на робочих місцях призводить до економічних втрат - людських ресурсів, обігових й основних коштів, заробітків, погіршення нормального сімейного життя. До речі, короткий і виразний девіз інституту можна перекласти так: “Мисли категоріями безпеки!”.

Як фахівець, я вважаю, що боротьба за підвищення культури безпеки праці - це не епізодичні кампанії, а постійна копітка робота на кожному підприємстві, спрямована на вирішення триєдиного завдання: встановити характер небезпеки, оцінити ризики і домогтися змін на краще. Але в цій сфері діяльності важко буде досягти успіху, якщо вона і надалі фінансуватиметься за “залишковим принципом”. Потрібно виділяти достатньо коштів і на навчання фахівців з охорони праці, і на гідну оплату їх роботи. Вважаю, що саме такий підхід до вирішення цієї проблеми притаманний керівнику із сучасним економічним мисленням - начальнику ДП “Рівненський експертно-технічний центр” Олександру Печнікову.

- Що входить у страхову вартість нещасного випадку?

- Виплати за листом непрацездатності, медичні витрати, компенсації потерпілим внаслідок повної або часткової втрати працездатності, а також утрати майна, устаткування або напівфабрикатів готової продукції. Але, крім цього, існують ще й незастраховані витрати: це час, згаяний самим потерпілим і його колегами, котрі внаслідок нещасного випадку переривають процес праці на прибирання робочого місця; відновлення устаткування та оформлення адміністративних витрат; виплата зарплати працівнику, котрий повернувся після травми, незважаючи на зниження продуктивності його праці. До цієї ж категорії належать втрати, пов’язані з навчанням нових працівників, продуктивність котрих тривалий час буде нижчою порівняно з продуктивністю потерпілого, а також затримки у виконанні контрактів.

У здоровому середовищі - продуктивна праця

- Керівники багатьох підприємств вважають, що добра охорона праці - запорука ефективного бізнесу...

- Але ще більш справедливим буде твердження, що погана охорона праці, можливо, означає кінець бізнесу. Багато хто з провідних фахівців у сфері професійної безпеки вважає, що нещасний випадок чи захворювання працівника, який займає ключове положення у виробничому процесі, може перетворити фірму на “фінансову каліку”. Справді, якщо керівництво піклується про працівників і навчає їх безпечній праці, то робота в умовах здорового середовища буде більш продуктивною, а підприємство - більш прибутковим.

Навчання з охорони праці на виробництві є свого роду вершиною піраміди знань, які цілеспрямовано прищеплюються, починаючи з першого класу. Відрадно те, що в останні роки в українських школах особливо ретельно викладають предмет “Основи безпеки життєдіяльності”, оскільки після закінчення середньої школи багато хто починає працювати.

- Й останнє запитання, підказане словами Володимира Висоцького: “А рядом случаи летают, словно пули шальные, запоздалые, слепые на взлете…”. Яким чином Ваш центр може зарадити нещасним випадкам - сліпим і несподіваним, що завдають шкоди виробництву і приносять горе в сім’ю?

- Рівненський експертно-технічний центр - єдине в Західному регіоні підприємство, що входить у систему незалежної сертифікації SIC за міжнародним стандартом OHSAS 18001: 1999 “Система управління професійною безпекою і здоров’ям”. На замовлення роботодавців ми проводимо роботи з аудиту та сертифікації систем управління охороною праці, надаємо допомогу в об’єктивній оцінці умов і безпеки праці та впровадженні СУОП. Кінцева мета аудиту охорони праці - сприяння замовнику у створенні інтегрованої системи управління безпекою. Наявність сертифіката, що підтверджує відповідність запровадженої підприємством СУОП міжнародним стандартам, характеризує його як надійного партнера, підвищує престиж фірми та конкурентоздатність її продукції. Сучасна система аудиту - це новий підхід до вирішення проблем охорони праці, який полягає у переході від визначення виробничих ризиків до запобігання їм, від боротьби з надзвичайними подіями, якими є нещасні випадки, - до їх профілактики, щоб не допустити травмування та смерті людей.

ДП “Рівненський експертно-технічний центр”:

33028, м. Рівне, вул. Лермонтова, 7.

Тел.: (0362) 62-07-59; факс: (0362) 26-58-90;

еmail: office@dnop.rovno.ua

03.05.2007Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2007p. 
На головну сторінку