Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1039 від 28.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Ці хвороби можна сприйняти за прояви астми

Дуже часто астма з’являється у дорослому віці: найбільш частий вік, коли ставиться діагноз – 45-60 років. Кашель, утруднене дихання, часті застуди, а також задишка і відчуття стискання у грудях – найбільш поширені симптоми захворювання. Але проблема у тому, що ці ознаки часто супроводжують інші хвороби – не менш, а іноді і більш небезпечні. Розповідаємо, якими хворобами може «прикидатися» астма – і які можуть маскуватися під неї.

Ішемічна хвороба серця

Не завжди за наявності захворювань серця у хворих відзначається біль у області грудей. Найбільш поширені симптоми – відчуття стискання або тяжкості, а також задишка або утруднене дихання. А якщо ці ознаки ще й супроводжуються кашлем, то набагато легше запідозрити у себе астму, ніж хворобу серця. Тим часом, якщо вас турбують зазначені симптоми, варто не лише перевірити легені, але й записатися до кардіолога.

Емболія легенів

За наявності цього захворювання згусток крові закупорює легеневу артерію. Кашель (який часто супроводжується виділенням мокротиння, іноді з домішкою крові), біль у області грудей, задишка, а також хрипи, набряки, слабкий пульс і серцебиття, запаморочення – усі ці симптоми вказують на тромбоемболію. Деякі з них легко переплутати з ранніми ознаками астми, але за найменшої підозри важливо звернутися до лікаря і попросити його призначити додаткове обстеження.

Гостра серцева недостатність

Ще одна хвороба серця, яку легко переплутати з астмою: за наявності цього захворювання через порушення у роботі серця у легенях накопичується рідина – і розвиваються симптоми, які також характерні для астми.

ХОХЛ

Хронічна обструктивна хвороба легень – це смертельно небезпечне захворювання, через яке страждає кожен десятий житель планети. Астма може стати тригером для розвитку хвороби, з цієї причини ХОХЛ легко переплутати з астмою. У будь-якому випадку, за появи підозрілих симптомів варто не лише звернутися до лікаря, але й пройти додаткові обстеження здоров’я легенів.

Захворювання голосових зв’язок

Дисфункція та навіть параліч голосових зв’язок викликають проблеми з диханням: пошкоджені голосові зв’язки неконтрольовано і мимоволі скорочуються, через що пацієнту важко дихати. Ці симптоми часто приймають за прояви астми, у тому числі й лікарі.

28.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 28.10.2021p. 
На головну сторінку