Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1042 від 18.11.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Ці кілька продуктів допомагають боротися зі зморшками

Ці кілька продуктів допомагають боротися зі зморшками

Доведено: правильно складений раціон допоможе вам заощадити на ботоксі! Якої б дієти ви не дотримувалися, додайте до раціону ці продукти: калорій вони вам не додадуть, а стан шкіри поліпшать і зморшки допоможуть запобігти!

Риба і олії

Щоб зморшки якомога довше були для вас просто страшним словом, у вашому раціоні мають бути наявними дві найважливіші поліненасичені жирні кислоти: омега-3 і омега-6. Без них нікуди! Хоча б раз на тиждень їжте рибу – скумбрію, тунця, сардини або тріску. З продуктів рослинного походження корисними є такі: гарбузове насіння, шпинат і олії, особливо мигдальна і лляна.

Горіхи

Коензим Q10 і вітамін Е – речовини, які прискорюють процеси регенерації і живлення клітин шкіри. Тепер зрозуміло, чому вони часто зустрічаються у складі антивікових продуктів. Можете, звичайно, купити крем, а можете почати їсти горіхи! Фахівці називають горіхи продуктом вічної молодості, оскільки вони містять і коензим Q10, і вітамін Е. Але горіхи дуже калорійні, тому занадто захоплюватися ними все ж таки не варто. Для шкіри обличчя цілком вистачить 50 г мигдалю, кеш’ю, фундука або волоських горіхів тричі на тиждень.

Зелень і цитрусові

Колаген – білок, який синтезується клітинами шкіри, що відповідає за її пружність і еластичність. У молоді роки підтримувати шкіру пружною досить легко: зруйновані колагенові волокна швидко заміщаються на нові. А ось з віком цей процес відбувається набагато повільніше. Як наслідок – в’ялість шкіри і поява зморшок. Тож більше колагену! А кращий стимулятор колагену – це вітамін С. Де його взяти, ви напевно знаєте, але про всяк випадок нагадаємо: цитрусові, ківі, шипшина, чорна смородина, червоний перець, обліпиха і петрушка – чемпіони за вмістом вітаміну С.

Червоні й помаранчеві овочі та фрукти

Щоб колір обличчя завжди радував око, їжте більше червоних і помаранчевих овочів та фруктів. Морква, перець, помідори, гарбуз, абрикоси – у цих продуктах велика кількість бета-каротину – антиоксиданту, що відповідає за оновлення клітин шкіри. До речі, ретинол, що міститься у складі багатьох антиейдж-кремів (вітамін А) утворюється у нашому організмі саме з каротину.

18.11.2021



Рівне-Ракурс №10 від 18.11.2021p. 
На головну сторінку