Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №291 від 10.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Калейдоскоп подій

Викопав три скелети

Під час проведення земляних робіт 38-річний мешканець Млинівського району Володимир у власному господарстві виявив три людські скелети часів Великої Вітчизняної війни.

Бабуся здивувала підприємців

65-річна жителька села Брищів Млинівського району самовільно розібрала приміщення складу, яке належить місцевій фірмі, чим не на жарт здивувала та, мабуть, розізлила підприємців.

Вбивство у Зорі

У ніч на 6 травня правоохоронці виявили мертве тіло 31-річної мешканки с. Зоря Рівненського району в її власній квартирі. Жінка померла від колотої рани грудної клітки. Працівники міліції, за підозрою у скоєнні вбивства, затримали 35-річного брата покійної.

От чоловіки пішли!

До лікарні з переломом кісток носа та струсом мозку потрапила 49-річна мешканка Корецького району Марія. Жінку побив чоловік Анатолій.

Спирт чий? Нічий...

Працівники податкової міліції Рівного на одному з підприємств Рівненщини вилучили 8, 5 тонни спирту вартістю 295 тисяч гривень. Спирт перебував на зберіганні, згідно з угодою, укладеною з одним із вінницьких підприємств, яка визнана недійсною ще у червні 2003 року.

Скутером на односельчанку

Із забійними травмами лівої гомілки та травмами голови до медичного закладу доставили 36-річну мешканку Гощанського району Тетяну. На неї, керуючи скутером, наїхала 48-річна односельчанка Тамара.

За повідомленнями ЦЗГ УМВСУ в Рівненській області та ГУ МНС в Рівненській області

Знання – сила

Скажених краще не чіпати!

Рівненські рятувальники наполегливо просять читачів “РР” ознайомитися з цією інформацією, оскільки вона допоможе уникнути біди, від якої ніхто не застрахований. Адже сказ - інфекційне захворювання, що призводить до смерті.

За повідомленням Рівненського міського управління ГУ МНСУ в Рівненській області, люди можуть “підхопити“ сказ від хворих лисиць, борсуків, єнотів, куниць, тхорів, вовків, кажанів, котів та собак.

Найчастіше - від лисиць та домашніх улюбленців. Як же відбувається зараження? На жаль, дуже просто і швидко - при укусах, подряпинах та потраплянні слини хворої тварини на шкіру людини. Як же вберегтися від скажених?

Занотуйте:

• утримуватимуся від контактів з дикими та безпритульними тваринами;

• доставлятиму фахівцям ветеринарної медицини хворих тварин або їх трупи;

• не вбиватиму здорових на вигляд тварин, які когось укусили, а терміново викликатиму ветеринарного лікаря;

• не зніматиму шкуру з трупів диких тварин при їх знаходженні;

• в разі укусу домашньою твариною з’ясую ім’я господаря та його адресу. Це допоможе мені уникнути щеплень проти сказу, оскільки за твариною можна встановити ветеринарний нагляд;

• укушені рани, подряпини та місця ослинення ретельно промию під проточною водою з господарським милом, оброблю краї ран йодом, накладу асептичну пов’язку. В цей же день звернуся до травматологічного пункту, який працює цілодобово;

• щорічно доставлятиму на щеплення проти сказу свою домашню тварину.

10.05.2007Сергій ВАСЬКОВЕЦЬ, провідний фахівець Рівненського міського ГУ МНСУ в Рівненській області



Рівне-Ракурс №10 від 10.05.2007p. 
На головну сторінку