Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №291 від 10.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Де правда?

Вихованці Березнівського ліцею-інтернату спортивного профілю прославляють Рівненщину високою результативністю у різних видах спорту, зокрема у греко-римській боротьбі

Бути чи не бути?

Березнівський ліцей-інтернат спортивного профілю - під загрозою ліквідації

Цими днями у редакцію “Рівне-Ракурсу” звернулися стурбовані батьки, діти яких навчаються у Березнівському ліцеї-інтернаті спортивного профілю. Вони попросили допомогти їм розібратися з проблемою, яка спалахнула, наче полум’я, - навчальний заклад, в якому успішно займаються їхні діти, хочуть закрити.

За поясненням журналіст “Рівне-Ракурсу” звернулася до начальника відділу освіти Березнівської райдержадміністрації Григорія ДЕЖНЮКА, який прокоментував ситуацію так:

- Оскільки нині в районному центрі гостро постала проблема дошкільного виховання (працює лише два дошкільні заклади), представники відділу освіти висунули пропозицію реорганізувати Березнівський ліцей-інтернат спортивного профілю в дитячий садочок. У випадку прийняття цього рішення спортивне життя в районі не припиниться: у Березному активно функціонують дві спортивні школи, у районі - близько двадцяти. Для такої кількості населення району (64 тисячі жителів) це цілком нормально.

Друга причина реформування - у закладі відсутня належна спортивна база, що зовсім не характерно для ліцею-інтернату такого профілю. Попри те, навчальний заклад щороку потребує значних коштів на утримання, що для невеликої кількості учнів та при досить великому штаті працівників є необгрунтованим марнотратством.

Соціальний фактор при реорганізації буде врахований. Дітей переведемо у спортивні групи та школи, педагогів намагатимемося працевлаштувати. Повторюся, цей заклад через низку об’єктивних причин надалі не може існувати.

Директор Березнівського ліцею-інтернату спортивного профілю Наталя ГАЛАГУЗ:

- Спортивні школи розраховані для масового заняття спортом, а мета Березнівського ліцею-інтернату спортивного профілю - готувати спортсменів, які захищатимуть честь Рівненщини на спортивних аренах України, Європи та світу.

І хоч заклад ще молодий, але, зважаючи на прогресію зростання спортивної майстерності наших вихованців, можна з упевненістю говорити про його перспективність. Тоді навіщо ламати те, що так старанно будували?.. Так, за три роки ліцей-інтернат підготував п’ять майстрів спорту України, 21 кандидата в майстри спорту України, більше 30 першорозрядників. Нині чимало вихованців ліцею є студентами Львівського та Київського державних інститутів фізкультури і спорту, Волинського університету імені Лесі Українки, Рівненського державного гуманітарного університету, Західноукраїнського коледжу “Полісся”, Рівненського інституту Київського університету права НАН України, Західноукраїнського інституту економіки.

З цими навчальними закладами ліцей-інтернат уклав угоди, на основі яких наші випускники сьогодні мають змогу продовжувати навчання на державній основі.

Чому чиновники не думають про діток, для багатьох з яких Березнівський ліцей-інтернат спортивного профілю є дорогою життя?.. З якого це часу гроші, що витрачаються на виховання та розвиток обдарованих дітей, є марнотратством?.. Невже дешевше утримувати дітей у спеціальних виховних і виправних закладах або лікувати їх від наркоманії та алкоголізму?.. Я не розумію логіки депутатів районної ради, які нині намагаються прийняти рішення про ліквідацію ліцею-інтернату. Кому це потрібно?..

Здоровий спосіб життя, який ведуть ліцеїсти, є прикладом для їхніх друзів. Сучасна молодь розуміє, що бути здоровим - це корисно.

Невже будемо ламати надії, сподівання, гарне майбутнє наших дітей?..

Сподіваюся, що керівництво нашого району не дасть загубити хорошу справу.

10.05.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 10.05.2007p. 
На головну сторінку