Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1046 від 16.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Свято спорту у Туменській громаді

Свято спорту у Туменській громаді

На Рівненщині триває обласний спортивно-масовий захід «Розминка від чемпіона». Ініціатива його організації та проведення належить «Обласному центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. Географія таких поїздок щороку розширюється, аби якомога більше дітей змогли познайомитись та поспілкуватись з провідними спортсменами, дізнатись про їх шлях на спортивний п’єдестал, про особливості тренувань у різних видах спорту.

Цього разу зустріч з успішнішим спортсменом, майстром спорту України з пауерліфтингу Марчуком Михайлом, проходила у Туменському закладі загальної середньої освіти Висоцької ТГ. Захід розпочався із нагородження досить активної та спортивної громади за треті місця в обласному фестивалі з велоспорту «Велодень» та Дні виклику в Рівненській області. Також, координатор соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» громади Юлія Карпович отримала одразу нагороди за призові місця в кожному з трьох етапів конкурсу «Кращі «Активні парки» у Рівненській області.

Далі захід продовжився розповіддю Михайла про пауерліфтинг, особисті досягнення та участь у змаганнях. Тепер школярі знають, що цей вид спорту також називають силовим триборством. Адже, складається з трьох вправ: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві, і тяга штанги – які в сумі і визначають професійний рівень спортсмена. Наголосив також, на важливості занять спортом у будь-якому віці та відповів на чисельні питання дітей.

Задовольнивши допитливість школярів, атлет провів з ними розминку. Після неї була «Олімпійська вікторина» та тривала фотосесія. На завершення заходу Михайло нагородив призами від Відділення НОК України в Рівненській області авторів кращих робіт конкурсу спортивного малюнку, в якому напередодні взяли участь діти.

16.12.2021



Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2021p. 
На головну сторінку