Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1048 від 30.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Зіркова вакцинація.

Зіркова вакцинація.

Хто із відомих людей щепився від COVID-19?

Одними з перших, хто отримав вакцину від COVID-19, були відомі люди. Голови держав, політики, лідери думок, співаки і телезірки щепилися після медиків, щоб показати приклад іншим. Фото із пунктів вакцинації заполонили соцмережі і стали справжнім трендом. Якщо ви не зробили селфі під час щеплення, то чи справді воно було, – жартували українці. Про світових та українських зірок, які підтримують вакцинацію, розповідає Центр громадського моніторингу та контролю.

Дженніфер Еністон

Зірка серіалу «Друзі» після щеплення від COVID-19 перестала спілкуватися з невакцинованими друзями. Еністон заявила про це в інтерв’ю і у відповідь отримала хвилю обурення у соцмережах. Однак актриса не змінила свою позицію і пояснила її так: «Я можу легко захворіти, але не потраплю до лікарні і не помру. Але я можу заразити когось, хто невакцинований і чиє здоров’я підірване (або хто має супутні хвороби) – і таким чином я поставлю їхнє життя під загрозу». Еністон наголосила, що ми повинні дбати не лише про себе, а й про інших.

Арнольд Шварценеггер

Колишній губернатор Каліфорнії та актор Арнольд Шварценеггер щепився проти коронавірусу ще у січні. Відео процесу він виклав у своєму інстаграмі. Шварценеггер щепився у вуличному пункті вакцинації, навіть не виходячи зі свого авто.

«Сьогодні був гарний день. Я ніколи не був таким щасливим, стоячи в черзі», – підписав відео 73-річний Арні і закликав усіх, у кого є можливість, вакцинуватися.

Ентоні Гопкінс

Американський актор, якому виповнилося 83 роки, також вакцинувався проти COVID-19 у власному автомобілі. Він був у масці та захисному екрані. Після події Гопкінс виклав відео у фейсбуку і написав, що це «світло в кінці тунелю (після року добровільного карантину)».

Мерая Кері

Американська співачка Мерая Кері вакцинувалася у квітні і дуже нервувала перед процедурою. Відео зі щеплення вона виклала на своїй сторінці в інстаграмі. Коли співачка отримала укол, то скрикнула, але потім заплескала у долоні.

«Побічний ефект вакцини: G6», – пожартувала Мерая Кері.

Шерон Стоун

Зірка «Основного інстинкту» отримала першу дозу вакцини від COVID-19 в березні. Вона розмістила фото зі щеплення і написала, що записатися на вакцинацію було дуже легко. Шерон Стоун закликала фанатів звертатися до глобальної організації CORE, яка допомагає отримати щеплення від COVID-19.

Г’ю Джекман

Австралійський актор Г’ю Джекман отримав щеплення від коронавірусу у квітні. Зірка «Людей Ікс» опублікував фото із вакцинації і додав жартівливий підпис: «Лікувальна здатність Росомахи не може врятувати мене від COVID. Але вакцина може. Отримайте її!».

Аріана Гранде

Американська співачка Аріана Гранде не лише повідомила фанатам, що вакцинувалася проти коронавірусу, а й поширила посилання на лікарів та статтю зі спростуванням міфів про вакцинацію. На своїй сторінці в інстаграмі Гранде закликала фанатів щепитися, оскільки епідемія досі триває, а дельта-штам набирає обертів.

Раян Рейнольдс

Канадський актор Раян Рейнольдс, відомий за роллю у фільмі «Дедпул», отримав щеплення від COVID-19 у березні. Опублікувавши фото у твітері, актор пожартував, що нарешті отримав 5G. Дружина Рейнольдса, акторка Блейк Лайвлі, також вакцинувалася.

Оля Полякова

Оля Полякова активно популяризує вакцинацію проти COVID-19 в Україні. Вона є партнеркою проєкту #проковід від ЮНІСЕФ Україна та inscience.io. Зірка щепилася залишковою дозою вакцини у липні. «У цей день вакцинували Pfizer. Але я б прищепилася і будь-якою іншою доступною вакциною в Україні, оскільки хочу почуватися захищеною», – написала Полякова на своїй сторінці в інстаграмі.

Сергій Притула

Шоумен і ведучий Сергій Притула також вакцинувався у липні. Фото після щеплення він опублікував у своєму інстаграмі. «Виявляється, чіп Гейтса у рідкому стані!!! Масони, які вживляли чіп, сказали, що через місяць зможу роздавати 5G», – пожартував Притула.

Руслана

Співачка Руслана щепилася проти коронавірусу однією з перших у прямому ефірі на телебаченні. Після щеплення вона повідомила, що жодних побічних ефектів не відчула.

«Перший день після вакцинації пройшов у звичному для мене активному режимі: протягом 15 хв обливалася крижаною водою; пробігла лісом 12 км; танцювала протягом години на повну силу; до пізньої ночі працювала у студії», – написала Руслана у соцмережах.

Олександр Педан

Шоумен Олександр Педан також щепився в телеефірі вакциною Covishield. За словами Педана, він не хотів щепитися поза чергою, але вирішив таким чином заохотити інших до вакцинації: «Вирішив, що моє щеплення буде вкладом у розвінчування міфів, боротьбу з феи?ками і жовтими ЗМІ. Вакцинуватись треба – це моя позиція».

Сергій Жадан

Український письменник Сергій Жадан вакцинувався також препаратом Covishield у березні. Жадан опублікував фото у фейсбуку і порадив українцям зробити щеплення проти коронавірусу.

Нагадуємо, що вакцинація від COVID-19 безкоштовна. Отримати укол можна у кабінеті щеплень або центрі масової вакцинації. Детальна інформація на сайті vaccination.covid19.gov.ua або за номером 0 800 505 201.

30.12.2021Центр громадського моніторингу та контролю



Рівне-Ракурс №10 від 30.12.2021p. 
На головну сторінку