Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1049 від 05.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Оксана Лозова: «В минулому році наша фракція працювала ефективно…»

Оксана Лозова: «В минулому році наша фракція працювала ефективно…»

Закінчився 2021 рік і саме час підбити підсумки роботи наших органів місцевого самоврядування. Автор зустрівся з головою фракції Радикальної партії Олега Ляшка в Рівненській обласній раді Оксаною Лозовою і попросив розповісти про діяльність обласної ради в минулому році та роботу фракції в ній.

Що я хочу сказати. Я вже другу каденцію є депутатом обласної ради та лідером фракції, і весь цей час Рівненська обласна рада працює якісно. Це видно по тим рішенням, які ухвалюють депутати. Це добре, адже, на жаль, наша центральна влада працює, м’яко кажучи, недостатньо професійно і злагоджено. Тому тільки за останній рік наша фракція в обласній раді підготувала шість звернень до органів центральної влади. Зокрема, це: звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення закриття та забезпечення можливості подальшого функціонування санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів). До Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо збагачення борошна фолієвою кислотою для подолання епідемії вад невральної трубки. До Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я України щодо необхідності впровадження механізму закупівель лікарських засобів за договорами керованого доступу з метою забезпечення прав хворих громадян України на орфанні захворювання. До Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо заборони розпродажу земель сільськогосподарського призначення та проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з цього питання. До Президента України, Ради національної безпеки і оборони України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо критичної ситуації, яка склалась в закладах охорони здоров’я України та області. До Дубенської міської ради щодо передачі частини будівлі за адресою м.Дубно, вул. Скарбова, буд. 4 у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Рівненської області.

Я вдячна депутатам Рівненської обласної ради, які підтримали ці звернення, бо всі вони стосуються простих людей, вирішення їх проблем.

Хочу сказати, що вже традиційно депутати Рівненської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка активно працюють з людьми. За останній рік було проведено вісімдесят прийомів громадян, за підсумками яких було підготовлено сто депутатських звернень.

Зокрема: депутат БІЛИК направив звернення щодо влаштування регульованих пішохідних переходів та зупинок міського маршрутного транспорту на перехресті вулиць Костромська та Гагаріна в м. Рівне;

ЖЕНЕВСЬКИЙ – щодо встановлення дорожнього знака «Покажчик напрямку» в сторону с. Малі Загірці Дубенського району на ділянці автомобільної дороги загального користування державного значення М-06 Київ – Чоп в с. Тараканів Дубенського району;

НАЗАРЧУК – щодо планування будівництва та облаштування тротуару сходами з поручнями та пандусом на перехресті вулиць Вербова та Гурія Бухала в м. Рівне;

СТАСЮК – щодо виділення коштів на проведення капітального ремонту (зовнішнє опорядження та утеплення частини фасаду) Великоомелянського НВК «школа-гімназія»; щодо виділення коштів на проведення капітального ремонту частини покрівлі опорного закладу «Малошпаківський ліцей» Дядьковицької сільської ради; щодо влаштування світлофорного об’єкта на ділянці автомобільної дороги М-06 Київ – Чоп біля магазину «Соняшник» в с. Грушвиця Друга Рівненського району; щодо влаштування світлофорного об’єкта на ділянці км 132+600 автомобільної дороги Т-18-17 Бережниця – Степань – Деражне – Клевань – /М-06/ біля Великоомелянського ліцею Великоомелянської сільської ради Рівненського району; щодо законності та доцільності передачі в оренду частини приміщення вбиральні на першому поверсі комунального підприємства «Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр імені Віктора Поліщука» Рівненської обласної ради.

Також ми підняли питання про вирішення цілої низки проблем:

– встановлення світлофору на вул. Київська – виїзд з території КП «Рівненська обласна дитяча лікарня» Рівненської обласної ради;

– облаштування вуличного освітлення;

– ремонт доріг;

– здійснення природоохоронних заходів;

– проведення робіт з благоустрою населених пунктів.

Таким чином можу з впевненістю сказати – в минулому році фракція Радикальної партії Олега Ляшка в Рівненській обласній раді працювала ефективно, захищаючи інтереси мешканців нашої області.

05.01.2022Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2022p. 
На головну сторінку