Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1051 від 20.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Речі, які не можна чистити харчовою содою

Харчова сода є практично у кожного в будинку. Чи застосовуєте ви її, щоб прибрати запах з холодильника, чи використовуєте для випічки або просто для виготовлення екологічно чистих чистячих засобів – сода в цих випадках незамінна!

Але існують речі, які ніколи не варто очищати содою.

Сода це абразивна речовина, це робить її відмінним засобом при очищенні навіть сильно забруднених поверхонь, проте неправильне її використання може принести більше шкоди, ніж користі.

Ось що не слід чистити харчовою содою

Алюмінієві каструлі і сковороди

Харчова сода безпечна для більшості металів, однак при очищенні каструль і сковорідок з алюмінію не варто її застосовувати. Алюміній і сода можуть вступити в реакцію, через яку алюміній може почати окислюватися і змінювати свій колір. Для таких речей краще застосовувати засіб і губку для миття посуду.

Срібло і позолота

Срібні та позолочені речі краще не чистити содою, тому що, в разі позолоти сода може з часом зняти шар золота, у випадку з сріблом, можна втратити дзеркальний блиск. Краще для цієї мети використовувати ніжне мило і теплу воду або оцет.

Мармурові стільниці

Використання харчової соди може призвести до корозії мармуру. Для стільниць такого типу рекомендується використовувати теплу воду і мило. Це ж відноситься і до мармурової плитки – харчова сода може зруйнувати її поверхню.

20.01.2022



Рівне-Ракурс №10 від 20.01.2022p. 
На головну сторінку