Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №293 від 24.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кар’єра

Як вижити в жіночому колективі?

Як вижити в жіночому колективі?

Якщо доля занесла вас у жіночу компанію, і ви маєте намір і в кар’єрі процвітати, і душевний спокій зберегти, спершу варто придивитися до головних фігур, які визначають хід гри. А які фігури - такі й правила.

Офіс - не місце для дефіле

Одна з головних тем, обговорюваних у жіночому колективі, - зовнішність і “прикид”. І тут надзвичайно важливо витримати потрібний тон. Не варто привертати до себе зайву увагу підкреслено дорогими туалетами й аксесуарами. Офіс - не місце для дефіле. Але і впадати в іншу крайність теж не варто. Заношений костюмчик, джинси з розтягнутими колінами краще пожертвуйте на користь бідних.

Улюблений сюжет і одночасно привід для жіночої заздрості - любовні перипетії. Якщо у вас усе гаразд на даному фронті, розповіді про щасливі миттєвості в обіймах партнера можуть викликати непередбачену реакцію колег, обділених чоловічою увагою. Тому не варто описувати подробиці вашого запаморочливого роману із суперменом або картини сімейного щастя з турботливим і відданим чоловіком. Пошкодуйте почуття тих, кому менше пощастило в житті, ніж вам.

Хто попереджений - той озброєний

Дуже небезпечна, але досить поширена в жіночому колективі тема - “на чиїй ти стороні” і “проти кого дружимо”. Якщо вас намагаються спровокувати або заплутати, нав’язати роль, яку ви не хочете грати, уточніть деталі й обставини. Хто попереджений - той озброєний.

І головне - тримайтеся осторонь будь-яких підступів.

Небезпечною є також поява чоловіка в жіночому колективі - це може стати серйозним приводом для чвар. Хоча іноді присутність окремих представників сильної статі йде тільки на користь дамам, які занудьгували у своєму тісному і задушливому товаристві. Якщо чоловік галантний і уважний, але при цьому тримає дистанцію і нікому не надає переваги - він чудово освіжає виробничу атмосферу. Але це майже нереальний персонаж.

Чоловік, який опинився у “квітнику”, або намагається триматися в стороні, тужливо сподіваючись на появу напарника, або мимоволі починає поводитися, як ловелас. Відчувши себе господарем становища повною мірою, він фліртує почергово з усіма дієздатними дамами. Якщо ж він при цьому неодружений і зовнішньо привабливий, навколо такого екземпляра розпалюються неабиякі пристрасті.

Мир і спокій дорого коштують

Співробітниці, що одноосібно заволоділа його увагою, доводиться несолодко. Над нею починають “знущатися”, у її роботі знаходять немислиму кількість “ляпів”, і керівництво цілком може звільнити таку працівницю через профнепридатність. У будь-якому випадку, якщо ви наважилися завести роман на роботі, в оточенні “палких доброзичливиць”, то будьте готові мужньо зносити численні нападки.

Майте на увазі, що заздрість і ревнощі приховати та стримати вкрай важко. А ці почуття - найбільш сприятливе середовище для розвитку інтриг та склок. Тому навіть якщо вас “вибрали” на роль коханої дівчини на очах у рідного жіночого колективу, перенесіть головні сцени за лаштунки. Приємно, звичайно, утерти усім носа - нехай знають, хто тут най-най! Але мир і спокій у стінах офісу, де ви проводите більшу частину життя, повірте, дорого коштують.

24.05.2007



Рівне-Ракурс №10 від 24.05.2007p. 
На головну сторінку