Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №293 від 24.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сюрпризи погоди

Знімок льодяних брил у Колоденці, зафіксований цифровою камерою мобільного телефону

Що це було? Може, НЛО?..

У Колоденці люди фотографували брили льоду, які нібито впали з неба

Минулої середи ввечері поблизу села Колоденка Рівненського району сипав град. “Потім з’явилися (впали з неба?) кілька великих, майже метрових, брил льоду”, - розповідають очевидці, які зупинялися й фотографували на камери мобільних телефонів аномальну знахідку.

Величезні брили льоду, які лежали на землі, швидко танули. Дехто з людей стверджує, що вага кожної “на око” сягала до тридцяти тонн. “І якби ці брили впали з неба серед білого дня, могли б стати фатальними для випадкових перехожих”, - каже Олександр, який проїжджав у той вечір біля місця події.

Що ж трапилося тієї ночі неподалік Рівного?

- Нічого аномального того вечора на околиці Рівного не відбулося, - спростовує чутки керівник прес-служби Рівненської обласного центру гідрометеорології Ірина КОБЗЄВА. - Йшов сильний град, який локалізувався на невеликій території атмосфери, тому набув відносно великого розміру (горошин). Коли град падав, то скочувався у низини земної поверхні даної місцевості. Оскільки температура повітря була високою, “горошини” скріпилися, утворюючи суцільні брили льоду, які потім швидко розтанули.

До слова, ніхто з очевидців не бачив, як великі брили льоду падали на землю і не чули гуркоту, що природно виникає при “приземленні” великої маси. Попри те, чутки про падіння мало не “тунгуського метеорита” в Колоденці швидко поширилися наступного дня обласним центром. А що? Весело! Головне - ніхто не постраждав, а поговорити про аномальне хіба гріх?

24.05.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 24.05.2007p. 
На головну сторінку