Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №293 від 24.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Безсмертний подвиг

Вшанування пам’яті героїв

На Рівненщині вперше в Україні відкрито пантеон вояків ОУН-УПА

Урочисте відкриття пантеону героїв Гурбинського бою та перепоховання вояків ОУН-УПА відбулося в урочищі Гурби. На урочистості приїхали голова облдержадміністрації Віктор Матчук, перший заступник голови обласної ради Валентин Королюк, митрополит Рівненський і Острозький Євсевій, близько десятка священнослужителів різних конфесій, керівники районів, делегації з Києва, Хмельницької, Тернопільської, Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької областей, а також живі свідки тих подій - вояки Української повстанської армії.

Про це повідомив ЗІК.

Організатори спорудження пантеону переконані, що з його побудовою в області з’явилося місце, куди можна привести своїх дітей та розповісти їм про справжній героїзм і про любов до рідної землі. Крім того, тепер є привід, щоб нарешті прокласти до Гурб нормальні дороги. Голова Рівненської облдержадміністрації запевнив, що це буде зроблено вже наступного року.

На будівництво першої черги меморіалу було витрачено близько 200 тисяч гривень. Зважаючи, що в цьому році Кабінет Міністрів України не виділив на спорудження пам’ятних знаків та пантеонів жодної копійки, роботи виконуються в борг - за рахунок коштів українсько-американського спільного підприємства “Ренесанс”.

Зведенням на Рівненщині пантеону героїв УПА справа вшанування загиблих не закінчиться. Голови шести західних областей прийняли рішення про спорудження у Львові спільного пам’ятного знака до 60-річчя операції Вісла.

24.05.2007



Рівне-Ракурс №10 від 24.05.2007p. 
На головну сторінку