Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1064 від 21.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Олексій Муляренко: «Мені подобається, як сьогодні діє нинішнє військово-політичне керівництво України»

Олексій Муляренко: «Мені подобається, як сьогодні діє нинішнє військово-політичне керівництво України»

Війна – це складне випробування для всіх нас. Звісно, твердження банальне, але правдиве. Кожна людина нинішні події сприймає по-своєму. Тому особливо цікаві думки і дії людей, які знають, що таке війна і розуміють алгоритм дій в надзвичайних ситуаціях.

Безумовно, саме до таких людей відноситься колишній голова ОДА Рівненщини Олексій Муляренко. Він керував областю більше трьох років під час війни на Сході. Тоді теж були дуже складні часи, і тому автору було цікаво поспілкуватись з Олексієм Віталійовичем, коли він вже не на державній службі та очолює одне з рівненських підприємств.

- Пане Олексію, як Ви оцінюєте дії нинішнього керівництва держави і що на Вашу думку чекає Україну після війни?

- Мене аж ніяк не можна було назвати симпатиком нашої нинішньої влади до війни, але мені подобається, як діє в нинішніх умовах наше військово-політичне керівництво країни. Часто жорстко, часто на грані фолу, але це правильна патріотична позиція. Що стосується майбутнього, то я впевнений, що після нашої перемоги ми маємо дуже швидко відновити економіку, і за темпами її росту будемо, напевне, одні з перших в Європі. Вже так багато всього зруйновано в Україні, у першу чергу людські долі та життя, цілі селища і міста, і якщо життя, на жаль, повернути не вдасться, то свою країну ми точно відбудуємо. Зробимо її ще більш потужнішою, ніж до війни. Звісно, ми усі сподіваємося на підтримку всього цивілізованого світу, але зараз головне завдання – це Перемога, у цьому заключному акті багатовікового простистояння добра зі злом, білого та чорного, України і росії. І ми обов’язково Переможемо, а потім буде мир і багато роботи.

- Як у Вас і у Вашої фірми ідуть справи під час війни?

- Війна стала мабуть для всіх шоком. В перший день працювали, виконували замовлення. Потім, десь пообіді зібрав своїх працівників і розпустив їх по домівках. Хтось пішов записуватись до тероборони, хтось поїхав до села, хтось за кордон, але вже за два дні ми поновили роботу. Почали працювати на оборону. Робили різного роду захисні «їжаки», забезпечували потреби армії та територіальної оборони в металевих дверях тощо. Згодом поновили обслуговування комерційних клієнтів з числа «довоєнних» замовлень. Сьогодні «Сталь-М» відновлює свою роботу в нормальному режимі, поновлюють роботу будівельні компанії, і ми вже взяли в роботу декілька гарних контрактів. Після Перемоги все буде по-іншому, але зараз головне вистояти.

21.04.2022Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 21.04.2022p. 
На головну сторінку