Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1068 від 19.05.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Свій до свого по своє

Свій до свого по своє

Це гасло західноукраїнських товаровиробників двадцятих років минулого сторіччя сьогодні, як ніколи, актуальне. Підтримка і розвиток місцевих підприємств є дуже необхідними в наш час. Це додаткові робочі місця, зарплати, гроші в бюджети усіх рівнів, наповнення пенсійного фонду.

В якості одного з успішних місцевих бізнес-проєктів можна назвати торгову марку «Пан Велес».

«Пан Велес» – підприємство харчової промисловості, яке спеціалізується на виготовленні варених, варено-копчених і сирокопчених ковбас. Асортимент ковбасних виробів досить широкий і постійно оновлюється відповідно до вимог ринку. Необхідно відзначити, що значну долю в загальному обсязі ковбасних виробів займають ковбаси, виготовлені за традиційними технологіями. Серед асортименту продукції підприємства є такі найменування: варені ковбаси, сосиски, сардельки, сирокопчені ковбаси, сиро-в’ялені ковбаси, шинка, тощо. При виробництві продукції не додаються продукти з генетично-модифікованими організмами, соя та інші домішки. Більшість продукції упаковано в багатошарову плівку, що гарантує гігієнічну безпеку і свіжість продукту.

Отож, автор поспілкувався з керівником підприємства і попросив його розповісти про підприємство, його сьогодення та плани.

Про історію

Наше підприємство молоде. Ми почали працювати усього рік тому. Виробництво знаходиться у селі Воскодави колишнього Гощанського району. Обладнання в нас сучасне, м’ясо постачають місцеві фермерські господарства та селяни. Звісно, важко було починати, оскільки на ринку ковбасних виробів конкуренція просто шалена. Але ми вирішили, що з Божою допомогою зможемо досягти успіху. Коли ми шукали продавців нашої продукції, то стикнулись з проблемою характерною для усіх, або майже усіх, місцевих підприємств харчової промисловості. На жаль, великі мережеві супер та гіпермаркети не хочуть продавати продукцію невеликих місцевих товаровиробників. Ставляться дуже жорсткі умови, до того ж, на нашу продукцію такі торгівельні заклади роблять велику націнку, що фактично робить невигідною співпрацю. Тому, ми вирішили йти іншим шляхом і працювати з невеликими магазинами та продовольчими ринками. Це дозволяє постачати в кожну торгівельну точку невеличкі партії продукції, які швидко продаються. Таким чином, покупці ковбас «Пан Велес» можуть бути впевненні – вони купують продукцію якісну та свіжу.

Про сьогодення

На нашому підприємстві працюють близько 50 людей. Ми виготовляємо більше ста тридцяти видів ковбасних виробів. Для виробництва продукції використовується виключно свіже натуральне м’ясо, що поставляється місцевими господарствами. Санітарний контроль підприємства строго стежить за якістю м’ясної сировини, що надходить, рівнем жирності та вологості м’яса, щоб ковбаси мали необхідну консистенцію і смак. Для кожного сорту ковбаси підбирається свій набір свіжих вишуканих прянощів і приправ, що надають ковбасам незабутнього смаку. При цьому, наша торгівельна марка «Пан Велес» постійно розширює асортимент продукції, аби вгодити усім, без винятку, людям, які хочуть споживати якісні ковбасні вироби і при цьому не переплачувати за них.

Нашу продукцію продають десятки магазинів в Рівненській області. Здебільшого це невеликі магазини «крокової доступності». Хоча ми активно працюємо і з деякими мережевими мінімаркетами такими, як «Копійка». Хочу сказати, що робота з невеликими магазинами має великий плюс. Спілкуючись з продавцями та власниками крамничок, ми дізнаємось про уподобання наших людей, що дає можливість нам, виробникам, оперативно реагувати на них і вносити зміни в асортимент нашої продукції.

Про плани

Звісно, вони є. На теренах Рівненської області нам є куди розвиватись. Потрібно і далі розширювати асортимент продукції. Як би не намагалися зіпсувати репутацію ковбасних виробів, наша пам’ять завжди нагадуватиме про бутерброди з вареною ковбасою, які мама готувала до школи на перекус. А який виїзд на природу з друзями без канапок з копченою ковбаскою? І вранішня яєчня більш смакує з шинкою чи беконом. А що за святковий стіл без м’ясної нарізки? Тому, у нас є і більш амбітні плани. Думаємо, як забезпечити продукцією «Пан Велес» усю Україну, адже впевнений – українці повинні споживати якісні ковбасні вироби за доступною ціною, адже у нас в країні багато цінителів хорошої ковбаски, сосисок та буженини.

19.05.2022Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 19.05.2022p. 
На головну сторінку