Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1071 від 10.06.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Гра в шахи поєднала школярів

Гра в шахи поєднала школярів

В тяжкий для нашої країни час, час війни, багато країн світу надають свою допомогу. Чикагський шаховий фонд звернувся до української сторони з пропозицією організувати шахову онлайн зустріч між школярами США та України.

І така зустріч відбулася повідомив Олександр Ейсмонт. Використовуючи шахи, як універсальну мову, організатори спробували налагодити стосунки між молоддю України та Чикаго, простягаючи тим самим руку підтримки і надаючи невеликий перепочинок українським дітям від стресу, пов’язаного з війною. Загалом участь у турнірі взяло 92 учасника з обох сторін, серед яких були 13 школярів Рівненського навчально-виховного комплексу «Колегіум»: Євген Васюков, Ян Верановський, Макар Горбачевський, Кирило Кравчук, Ілля Куделя, Тимофій Малішевський, Іван Мінаков, Анастасія Мошинська, Станіслав Никитюк, Максим Онищук, Маркіян Тишкун, Єгор Щеглов, Володимир Якимчук. Переважна більшість – це учні 1-4 класів, які займаються в шкільному гуртку «Шахи», керівник гуртка Олег Левенець. До гри долучилися й ті любителі, які зараз вимушено перебувають за кордоном в Італії, Франції та Польщі.

Гра відбулась з використанням платформ lichess.org та Zoom.

Участь в турнірі також взяли і шахісти з Івано-Франківської та Тернопільської областей. Маса вражень і позитивних відгуків з боку українських учасників дає підстави сподіватися на продовження таких зустрічей.

10.06.2022



Рівне-Ракурс №10 від 10.06.2022p. 
На головну сторінку