Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1072 від 17.06.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Медики назвали найбільш дієві заспокійливі чаї проти стресу

Медики назвали найбільш дієві заспокійливі чаї проти стресу

Вечірній чайний ритуал може заспокоїти тіло і розум після напруженого дня. Тепло чашки у вашій руці і ніжний аромат допоможуть вам розслабитися. Деякі чаї мають цілющі властивості, які заспокоюють нерви. Дослідження 2006 року, опубліковане в Psychopharmacology, показало, що вживання чорного чаю протягом шести тижнів знижує стрес порівняно з плацебо.

Інші мають негайний заспокійливий ефект, тому що в їх склад входять інгредієнти, які надають седативну дію без використання ліків.

Які види чаю найкраще підходять для зняття стресу?

Чаї для миттєвого заспокоєння

За даними Mount Sinai, меліса походить з сімейства м’ятних, а продукти з нею можуть зменшити стрес після довгого дня. Багато років тому мелісу додавали в вино, але в наші дні листя меліси можна висушити і приготувати заспокійливий чай.

Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients у 2014 році, показало, що меліса знижує тривогу і покращує короткочасну пам’ять. Цей ароматний чай також підніме вам настрій.

Для миттєвого полегшення тривожності допоможе ромашковий чай. Хоча існує два види ромашки, найбільш поширеною є німецька ромашка.

У дослідженні 2009 року, опублікованому в Journal of Psychopharma­cology, учасникам давали добавки з ромашкою. Учасники повідомили про менше занепокоєння через вісім тижнів. Замість того щоб приймати ромашкові капсули, ромашковий чай безпечний і легко доступний в більшості продуктових магазинів.

Однак якщо ви вагітні або приймаєте препарати для розрідження крові, ви можете вибрати інший тип чаю.

Чаї для тривалого спокою

Зелений чай відомий своєю антиоксидантною силою. Дослідження 2008 року, опубліковане в Journal of Nutritional & Environmental Medicine, показало, що катехіни в зеленому чаї приносять значну користь для фізичного здоров’я. Але ви можете не знати, що це також може зменшити стрес.

Який би чай ви не вибрали, створіть з ним ритуал. Нагрійте трохи води, спостерігайте, як чай заварюється, потім повільно випийте.

17.06.2022



Рівне-Ракурс №10 від 17.06.2022p. 
На головну сторінку