Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1072 від 17.06.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Жителі Рівненщини зможуть збирати дикороси

Жителі Рівненщини зможуть збирати дикороси

Рада оборони дозволила відвідувати ліс для збору дикоросів у Рівненській області. Проте діятимуть обмеження на визначених прикордонних територіях.

Зокрема, заборонено збирати ягоди у північних частинах шести територіальних громад: Локницькій, Зарічненській, Висоцькій, Миляцькій, Старосільській, Березівській.

«Про чіткі кордони, де діятимуть обмеження входу в ліс, кожен голова ТГ поінформує свою громаду додатково, – прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. – Більше того, доручив їм спільно з працівниками управління лісового та мисливського господарства встановити відповідні вказівники. Межі, де не можна збирати ягоди, погоджені із військовими ОУВ «Волинь».

Рішення дозволити збирати лісові ягоди – важливе для області. Адже місцеві мешканці щороку отримують дохід від здачі дикоросів заготівельникам. Йдеться про загальну суму біля 1 млрд грн. Тому влада максимально, наскільки можливо в умовах воєнного часу, пішла назустріч у цьому питанні.

«Водночас у лісові зони, де діє заборона, заходити не можна. Це небезпечно для життя! Також категорично заборонено збирати ягоди на території республіки білорусь, як це робили раніше. Причини, я думаю, пояснювати непотрібно», – наголосив Віталій Коваль.

Нагадаємо, щороку збір дикоросів починається з 15 червня.

17.06.2022



Рівне-Ракурс №10 від 17.06.2022p. 
На головну сторінку