Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №296 від 14.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Історичні уроки Берестечка

“Спам’ятайте хоч добрим словечком…”

В Україні символом волелюбності та безсмертя нашого народу є Козацькі Могили на Рівненщині. У неділю, 10 червня, тут зібралися близько семи тисяч українців, щоб вшанувати пам’ять козаків-патріотів, які загинули в одній з найбільших в історії тогочасної Європи битв - у Битві під Берестечком. На урочистому мітингу з нагоди 356-ї річниці цієї події виступило сузір’я яскравих українських політиків. Пропонуємо увазі читачів фрагменти їх виступів:

Віктор МАТЧУК, голова Рівненської облдержадміністрації, член Ради національної безпеки і оборони, голова Рівненської обласної організації політичної партії “Наша Україна”: - Історія України виглядає, як чудернацьке мереживо перемог і поразок, тріумфів і трагедій. Якщо ми будемо аналізувати причини перемог і чому траплялися поразки, ми дійдемо до простого, але дуже важливого висновку: перемагали завжди козаки і селяни, перемогу їх втрачала верхівка… Завжди в Україні до поразки призводив розбрат. І душа радіє, коли сьогодні дивишся і чуєш про те, що лідери демократичних сил в Україні знаходять порозуміння, знаходять можливість переступити через особисте, знаходять у собі сили для того, щоб інтереси України, наші з вами інтереси, поставити на перше місце. Тому честь їм, хвала їх твердості і рішучості на цьому шляху.

Лілія ГРИГОРОВИЧ, член фракції “Наша Україна”, народний депутат України: - Минулого року “помаранчева трійка”, на жаль, не виконала вашої волі. Ми, “Наша Україна”, зробили висновки. Сьогодні лідером “Нашої України” є Вячеслав Кириленко. Він прийшов з того найпершого майдану 1990 року, коли було студентське голодування. Завдяки волі нашого почесного голови - Президента України Віктора Андрійовича Ющенка - ми, нашоукраїнці, стали спільно з Блоком Юлії Тимошенко, демократичними силами, які поза парламентом, аби подолати найстрашніше, найганебніше явище, яке роз’їдає, немов проказа, тіло українського парламенту, - політичну корупцію.

Микола ЖУЛИНСЬКИЙ, радник Президента України, директор Інституту української літератури імені Тараса Шевченка Національної академії наук: - Віктор Ющенко, який постійно приїжджає сюди, на Козацькі Могили, дав нам історичний шанс на цих виборах 30 вересня сказати слово, хто гідний представляти український народ в українському парламенті. І якщо ми не усвідомимо цього, і не згуртуємося, ми знову не будемо мати перемог. І тому пам’ятаймо: Берестечко - це наша надія, що нас чекають перемоги, як чекали перемоги Богдана Хмельницького. Я переконаний, що, об’єднавшись навколо Віктора Ющенка - нашого Президента, ми будемо переможцями.

14.06.2007



Рівне-Ракурс №10 від 14.06.2007p. 
На головну сторінку