Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №298 від 29.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Головна тема

Несподівана справа проти УКБ

Несподівана справа проти УКБ

На черзі - нові скандальні викриття

Останні події навколо Управління капітального будівництва Рівненського міськвиконкому стали несподіванкою для громадськості. УКБ, яким керує Сергій Полоцький (на фото), завжди хвалили та ставили у приклад іншим організаціям, які займаються будівництвом. Тільки минулого року УКБ здало 84 тисячі квадратних метрів житла, на сьогоднішній день будується ще 100 тисяч метрів. Цифри, погодьтеся, - більш ніж суттєві для Рівного.

Щоб отримати коментар подій із першоджерела, автор подзвонив Сергію Полоцькому і попросив про зустріч. Інтерв’ю відбулося в Рівненській міській лікарні, де на лікуванні перебуває пан Полоцький. За його словами, останні події вкрай негативно вплинули на роботу УКБ. Люди знервовані, вилучено багато документів, які не мають жодного відношення до розслідування справи про ліфти та вивіз землі.

- Ми подали в суд на незаконні дії прокуратури, колектив підприємства написав відкритого листа, - сказав Сергій Полоцький. - Що стосується мене, то минулої середи стало погано на роботі і я був змушений лягти в лікарню. Зараз перебуваю у відділенні кардіології міської лікарні. Різке погіршення здоров’я напряму пов’язую з останніми подіями.

Дійсно, історія досить дивна і, можливо, найближчим часом нас очікують чергові сенсації. А самому Сергію Полоцькому бажаємо швидкого одужання.

Варто зазначити, що працівники прокуратури сьогодні небагатослівні щодо ситуації, яка склалася в Управлінні капітального будівництва, - посилаються на таємницю слідства. Однак, безперечно, що за УКБ серйозно взялися.

Так, стаття 364 КК України частина 2 “Зловживання владою або службовим становищем”, за якою порушили кримінальну справу проти посадових осіб підприємства, не вельми втішна.

За словами слідчого прокуратури міста Рівне Олега ШРАМА, який веде досудове слідство щодо даної кримінальної справи, стаття передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років без подальшого права обіймати керівні посади та займатися певною діяльністю протягом трьох років.

Нагадаємо, що кримінальну справу проти посадовців УКБ порушено за фактом зловживання службовим становищем при оплаті вартості ліфта в сумі 50 тисяч гривень під час будівництва поліклініки №2 на вулиці Драгоманова Рівного та безгосподарного використання земель на розі вулиць Соборної та Млинівської.

Прес-секретар прокурора Рівненської області Світлана СИРОТА зазначила, що в ході проведення обшуку службові особи УКБ відмовилися добровільно видати необхідні документи і навіть намагалися протидіяти його проведенню, у зв’язку з чим довелося опечатати кабінети, в яких обшук на той час ще не відбувся. Конкретні особи поки що не фігурують у кримінальній справі. Триває слідство.

29.06.2007Володимир КОНЄВ, Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 29.06.2007p. 
На головну сторінку