Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №211 від 27.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гостре питання

А хто відповідатиме? Звісно, ліфтовики!

А хто відповідатиме? Звісно, ліфтовики!

Воістину кажуть, де тонко, там і рветься. Проблеми з фінансуванням ліфтового господарства міста призвели до скандального відключення у вересні майже 360 кабін вертикального транспорту. МПП “Лєда”, котре вдалося до такого радикального кроку, звинуватили мало не в політичному саботажі та відвертому шантажі Рівненської міськради. Що насправді спонукало підприємство, котре обслуговує майже половину ліфтового господарства міста, до таких дій, редакція “РР” попросила прокоментувати його директора Юрія ЄЛІСЄЄВА:

— Проблема, повірте, навіть не в тому, що місто заборгувало нашому підприємству значну суму коштів за обслуговування та експлуатацію ліфтів, котра, до речі, становить 231 тисячу гривень. Йдеться про катастрофічну ситуацію, що склалася з технічним станом ліфтів, котра несе пряму загрозу ймовірного нещасного випадку. Першим попереджувальним сигналом для нас виявився інцидент, який стався 24 вересня. Через несправність реле кабіна почала рух з відчиненими дверима. Благо, закінчилося тим, що зім’яла в гармошку диван, а не жінку, котра його перевозила. А якщо, не дай Боже, трапиться трагедія, як це сталося нещодавно в Сумах, де через несправність ліфта в шахту впала дитина, хто нестиме відповідальність? Звісно, ліфтовики! Адже для нас немає важливішого закону, аніж “Правила будови та безпечної експлуатації ліфтів”, дотримання яких, власне, й застерігає від понівечення та загибелі людей.

Проте, яку безпеку можемо гарантувати рівнянам, коли нині 90 відсотків ліфтів не відповідають технічним нормам експлуатації? Скажімо, станом на 26 жовтня простоювало 122 ліфти, з яких 67 потребують заміни реле, а інші — капітального ремонту. Зрештою, нині щодня заміну 2-3 датчиків безпеки руху (щоб кабіна не поїхала з відчиненими дверима) проводимо за кошти, виділені на погашення заборгованості за обслуговування ліфтів підприємству за попередні роки, які нам обіцяють повернути після Нового року. До речі, зі 120 тисяч гривень, затверджених на сесії міськради, на сьогодні отримали лише 78 тисяч. А що стосується капремонту, то, за словами в.о начальника управління ЖКГ Олега Супруненка, грошей на нього до кінця року не буде.

От і судіть мотиви ліфтовиків: вибивання боргів чи, передусім, вболівання за безпеку людей.

27.10.2005Василь БУСЬКО



Рівне-Ракурс №10 від 27.10.2005p. 
На головну сторінку