Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №308 від 06.09.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Для жінок

Гарна хода

Правильна хода - це не примха, а необхідність. Адже ходьба - найдоступніший вид спорту, яким ми всі регулярно займаємося, і лише від нас самих залежить, чи принесе він нам користь або завдасть шкоди. До того ж, жінку з непривабливою ходою навряд чи можна назвати елегантною. Якщо ви хочете правильно і красиво ходити, запам’ятайте деякі правила.

• Ставлячи ногу на землю, потрібно спочатку торкнутися землі п’ятою, потім плавно перенести упор на середню і вслід за нею - на передню частину стопи. Тобто, в кроці бере участь вся стопа, від п’яти до носка, але рух повинен бути поступовим, плавним, м’яким, тоді ваша хода буде пружною, вільною.

• У русі повинна брати участь уся нога - від стегна. Якщо ви виносите ногу вперед від коліна, то вам потрібно відвикати від цієї звички. Корпус тримайте прямо, підборіддя злегка підведене, плечі розгорнені. На носки дивитися не треба.

• Ще один важливий момент. Не можна нести вантаж в одній руці. Від цього викривляється хребет, одне плече стає вищим за інше. Отже, частіше перекладайте сумку з однієї руки в іншу, а краще рівномірно розподіляйте вантаж.

• Перевірте своє взуття, чи зручно вам у ньому. На дуже високих каблуках жінкам доводиться пересуватися, не згинаючи колін, переставляючи ноги як на ходулях. Отже, не слід зловживати високими підборами, якщо ви не вмієте красиво і природно ходити на них. Але і до кросівок звикати не слід, оскільки вони роблять ходу недбалою. Краще всього вибирати взуття з каблуками середнього розміру. Тоді і хода буде красивою, і вам буде зручно.

06.09.2007



Рівне-Ракурс №10 від 06.09.2007p. 
На головну сторінку