Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №308 від 06.09.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дискусія

Проблеми бізнесу обіцяють вирішувати

усі політичні сили. Але по-різному…

Партія регіонів своїм завданням бачить найменше втручання у справи бізнесу, комуністи обіцяють підтримувати дрібних підприємців і боротися з олігархами, “НУ-НС” ставить за мету завершення вступу України до СОТ, а БЮТ виступає за ліберальну економіку. Про це журналісти дізналися напередодні Дня підприємця під час засідання Рівненського прес-клубу.

Рівненським підприємцям найбільше заважає конкуренція, податковий тиск та політична й економічна ситуація в державі, - такі дані опитувань оприлюднив керівник рівненського міського штабу “Наша Україна-Народна Самооборона” Сергій ВАСИЛЬЧУК. За його словами, на таких дослідженнях, проведених по всій Україні, ґрунтується економічний аспект програми блоку.

Завершення вступу України до СОТ, спрощення візового режиму з Європейським Союзом, зміна Податкового кодексу, зменшення нарахувань на фонд праці завдяки запровадженню єдиного соціального внеску, - таким бачить розвиток економіки з огляду на партійну програму Сергій Васильчук.

- Підприємці, в першу чергу, хочуть, щоб їм не заважали, - такий висновок робить заступник голови обласного відділення Партії регіонів Олексій ГУБАНОВ, посилаючись на соціологічні дослідження, проведені Партією регіонів. Тому завдання партії, за його словами, - найменше втручання у розвиток малого та середнього бізнесу. З цією ж метою Партія регіонів обіцяє забезпечити стабільність у державі та започаткувати “податкові канікули” для малого сімейного бізнесу.

Підтримувати дрібних, не заважати середнім підприємцям та боротися з олігархами планують комуністи. Про це повідомив перший секретар Рівненського обкому КПУ Олександр ВОЗНЮК. Окрім того, стратегічні об’єкти економіки, такі як оборона, енергетика, повинні належати державі. Їй же необхідно повернути фармацевтичну галузь та виробництво горілчаних і тютюнових виробів.

Голова бюджетної комісії облради, представник БЮТ Олег ХОМИЧ зазначає, що бізнес-аспект програми БЮТ базується на класичних поняттях ліберальної економіки. За його словами, це, в першу чергу, означає рівний доступ усіх до ресурсів. Як приклад нерівного доступу до ресурсу називає приватизацію за заниженою вартістю приміщення у Рівному по вул.Соборній, 38.

06.09.2007Антоніна ТОРБІЧ

P.S. Представник Рівненського обкому СПУ на засідання прес-клубу не з’явився, не повідомивши про причини своєї відсутності.



Рівне-Ракурс №10 від 06.09.2007p. 
На головну сторінку