Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №310 від 20.09.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Повертаючись до надрукованого

Звичайний хабар чи економічна блокада?

Звичайний хабар чи економічна блокада?

У минулому номері “Рівне-Ракурс” повідомив про події, які розгорнулися у Міському палаці культури “Текстильник”: його директора Миколу Панащука затримали правоохоронні органи, відкривши кримінальну справу щодо отримання ним хабара у розмірі 200 доларів.

У той же четвер Микола Панащук зібрав загальні збори працівників закладу, на яких були присутні також і представники ЗМІ. Виступаючи перед присутніми, директор міського палацу заявив, що працівники прокуратури утримували його протягом дня в ізоляції, без їжі, дозволивши лише раз попити води. У той же час, за словами дружини Панащука, її не повідомили про місце перебування та причини затримання чоловіка.

Справа про отримання хабара пов’язана з одним підприємцем із Севастополя, який хотів укласти договір оренди приміщення в МПК “Текстильник” за тиждень до виборів. За свідченням пана Панащука, протягом 10 днів вівся аудіозапис його розмов із підприємцем, який дали послухати йому на допиті.

Наступного дня, як розповідає Микола Панащук, працівники правоохоронних органів знову з’явилися в МПК з метою тиску на підприємців, які в цей час здійснювали розпродаж продукції, погрожуючи конфіскацією майна у разі відмови в наданні свідчень проти Панащука. Ті, у свою чергу, публічно відмовились від неправдивих показань. Микола Панащук вважає попередні події політичним та економічним замовленням, знаряддям виконання якого стали правоохоронні органи.

- Прокуратура області мала достатньо підстав, щоб порушити кримінальну справу за фактом одержання хабара директором міського будинку культури “Текстильник” Миколою Панащуком, - заявила з цього приводу прес-секретар прокурора області Світлана СИРОТА. - Нині триває перевірка, яка, відповідно до закону, здійснюватиметься слідчим шляхом і триватиме протягом двох місяців.

Прокуратура області спростовує також заяви директора міського будинку культури щодо його затримання: “Микола Панащук сам прибув у правоохоронні органи, щоб дати свідчення. Ніхто не обмежував його прав як людини та громадянина України. Про результати перевірки сповістимо відразу після її закінчення”.

20.09.2007Ольга ДОЛЯ, Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 20.09.2007p. 
На головну сторінку