Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №312 від 04.10.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нарешті

Ракурс другий: спостереження

За даними РОГО “Комітету виборців України”, процес голосування та обробки бюлетенів у Рівненській області відбувся спокійно, без суттєвих порушень, які б вплинули на результати виборів. Хоча траплялися незначні, а подекуди й казусні випадки.

Наприклад, у Дубно мешканці близько 60 квартир по вулиці Семидубській не були включені до списків виборців. У результаті вони так і не змогли проголосувати. Жителі п’ятиповерхового будинку на тій же вулиці (!) не отримали запрошень на виборчі дільниці. Але їм пощастило - вони все ж таки отримали змогу здійснити своє волевиявлення.

А ось на одній із територіальних виборчих дільниць у Дубровицькому районі спостерігачі від Комуністичної партії України та блоку “Наша Україна - Народна Самооборона”, розігріті політичними емоціями, ледь не побилися. У розпалі обміну “компліментами” члени ТВК випровадили їх на вулицю. За словами старшого інспектора ЦГЗ УМВС України в Рівненській області Олени КУЗЬМЕНКО, до тілесних ушкоджень, на щастя, не дійшло.

Ще більш курйозний випадок трапився з одним із членів ТВК, що по вулиці Фабричній у Рівному. Він напередодні виборів пішов збирати гриби та заблукав. Ледве вдалося чоловікові вийти з лісових хащів. І він, як ні в чому не бувало, прийшов виконувати свої відповідальні обов’язки. Дійсно, така відданість вражає.

Або, до прикладу, на дільниці в селі Горбаків Гощанського району у одного з членів комісії стався епілептичний напад.

Були випадки і грубих порушень: наприклад, видання бюлетенів без пред’явлення паспортів. Один зі спостерігачів РОГО “КВУ” у селі Розваж Острозького району за 20 хвилин спостереження зафіксував аж десять таких випадків. Не рідкістю стало і відкриття окремих виборчих комісій значно пізніше встановленого законом часу.

04.10.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 04.10.2007p. 
На головну сторінку