Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №213 від 10.11.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Як нас дурять

З ножем та собакою

З ножем та собакою

накинулася на квартиронаймачів господиня-аферистка

Про різноманітні квартирні афери, на яких наживаються «народні умільці», часто чуємо з теленовин та зведень програми «Кримінал». Однак, телефонуючи по номеру, де нібито здають квартиру, завжди сподіваємося, що з нами подібного не станеться.

Історія, котра трапилася з однією рівненською сім'єю, свідчить про протилежне. Шукаючи помешкання, зателефонували за одним з номерів, вказаних серед газетних оголошень. На тому кінці дроту слухавку зняла жіночка з доволі приємним голосом та повідомила, що справді здає приміщення в Тинному.

- Домовившись за ціну, яка за місяць становила 200 гривень, - розповідає Сергій (ім'я змінене), - вирішили поїхати з дружиною і подивитися, де ж житимемо. Виявилося, що приміщення зовсім непридатне для проживання, та власниця будинку запевнила: якщо заплатимо їй за півроку наперед, то за два тижні зробить за ці гроші ремонт. Порадившись із дружиною, вирішили погодитися на її умови і сказали, що через обумовлений строк приїдемо з речами.

Зателефонувавши за кілька днів до господині, щоб дізнатися, як справи з ремонтом, чоловік почув, що вже підсихає фарба і залишилося доробити деякі дрібниці. Зрадів рівнянин, що все йде, як по маслу. Проте, наступного дня поїхав до Христини Семенівни, аби пересвідчитися на власні очі. Яким же було його розчарування, коли замість наново пофарбованої підлоги побачив ті ж старі обдерті дошки. Жінка почала скаржитися, що син хворів і часу не вистачило. Однак від запропонованої допомоги відмовилася, мотивуючи тим, що за вихідні доведе все до пуття. Дочекавшись наступного тижня, пара вирішила переселятися, оскільки потрібно було негайно звільняти попередню квартиру.

- Зібравши речі, зателефонували до господині, - веде далі Сергій, - аби сказати, що вже їдемо, але ніхто не взяв слухавки. Прочекали її біля воріт будинку аж до вечора, а коли та з'явилася, то сказала, що ще нічого не робила, але завтра сходить на ринок, купить фарби і разом усе відремонтуємо.

Сяк-так, на валізах, подружжя провело ніч. Наступного дня після обіду чоловікові зателефонувала дружина і повідомила, що Христина Семенівна фарби не купила, нічого не робить і робити, мабуть, не збирається. Сергієві увірвався терпець, тому, приїхавши з роботи, одразу запитав у господині, чому вона їх дурить і скільки це ще продовжуватиметься. «Не подобається, вибарайтеся звідси!» - заявила жінка, а коли чоловік почав вимагати, щоб повернула гроші, без жодних пояснень вийшла надвір і повернулася... з ножем у руках та собакою на ланцюгу. Вдаривши Сергієву дружину по обличчю ножем, жінка спустила на них величезного розлюченого пса. Подружжю довелося втікати у відчинену літню кухню. Похапцем зачинивши на защіпку двері, тремтячими пальцями чоловік почав шукати в кишенях телефон, аби викликати підмогу. Грошей на рахунку не виявилося. А з двору в двері дерся оскаженілий собака… Добре, що десь через годину дружині на мобільний зателефонувала мати, яка й викликала міліцію. Ті приїхали аж через дві години, відвезли всіх учасників інциденту на опорний пункт, який знаходиться на Боярці.

А там... Христина Семенівна написала на Сергія заяву, що нібито він її побив. Натомість, його дружина залишила заяву по факту шахрайства та завданих їй тілесних ушкоджень.

Доки в міліції розглядали справу, чоловік провів власне розслідування і за допомогою сусідів пані Христини з'ясував, що він далеко не перший, хто попався у її «павутину». А нещодавно номер її телефону знову з'явився в газетних оголошеннях…

Від редакції. Адресуємо цю публікацію правоохоронним органам, з тим, щоб у наступних номерах «PP» поінформувати читачів про їхні дії.

- Не хочу звинувачувати в бездіяльності міліцію, котра досі не відреагувала на заяву моєї дружини, - говорить Сергій. - Однак, наполягаю, щоб правоохоронці поставили крапку у злодіяннях аферистки, котра обвела довкола пальця вже не одних довірливих квартирантів.

10.11.2005Наталія МОРОЗЮК



Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2005p. 
На головну сторінку