Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №317 від 08.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Брати менші

Королівська змія має гарне забарвлення та приємна на дотик

Королівські змії повзають квартирою

Рівненські родини обзаводяться плазунами, бо це нині модно та доступно

Як воно - тримати вдома зміїв - дізнавалася журналіст “РР”, завітавши до родини Дмитра та Олени, які тримають у квартирі королівську змію.

За Камілою доглядають, як за малою дитиною

Дмитро розповів, що нині найчастіше беруть на домашнє утримання королівських змій. Вони гарні (переважно червоного забарвлення), їдять небагато (вистачає одного гризуна на тиждень), не отруйні і спокійні тварини. До того ж, коштують відносно недорого.

Дмитро та Олена проживають в однокімнатній квартирі Рівного. Змія Каміла - майже член сім’ї. Тут за нею доглядають, як за малою дитиною.

- Я придбав собі королівську змію за 20 доларів, коли вона була маленькою, - розповідає власник королівської змії Каміли Дмитро. - Нині плазун цього виду коштує в середньому один долар за сантиметр довжини його тіла. Тим, хто не має досвіду утримання вдома плазунів, варто купувати змію більшеньку. А то у перші тижні доведеться годувати маля з рук. Тобто, за 30-40 доларів можна без проблем придбати повноцінного плазуна. Якщо хочете придбати більш рідкісних і небезпечних - доведеться викласти більшу суму.

Масаж

від королівської змії

Змія в квартирі живе в тераріумі - скляному ящичку з підігрівом та вентиляцією. Інколи вона може вилізти і гуляти кімнатою. Втім, дбайливі господарі останнім часом закривають покришку щільніше, - адже в квартирі живуть ще чотири коти, які люблять побігати за Камілою.

У морозильній камері Дмитра та Олени знаходяться щуренята - їжа для Каміли: дешево, сердито та корисно для плазуна! Хоча, як пояснив Дмитро, ідеально годувати змію живими щуренятами.

- Каміла нам приносить естетичне задоволення, - продовжує Дмитро. - Цікаві враження отримуємо від того, як вона плазує тілом, залазить під одяг. Чимало наших друзів та знайомих, які приходять до нас у гості, теж виявили бажання утримувати плазуна. Сьогодні можна придбати додому навіть слона чи ведмедя, варто лише знати, як адаптувати тварину до домашніх умов життя, аби вона не страждала.

Змії добре, а морські риби - ще краще

“А знаєте, що зараз престижно утримувати в оселі? - запитує і відразу відповідає Дмитро. - Акваріуми. Не звичайні, а морські. Правда, задоволення - не з дешевих, але в Рівному є любителі, які у квартирах мають частинку тропічного моря.

Крім того, чув, що нині активно купують великих тарганів. Переважно - для тарганячих перегонів, де роблять чималі ставки і заробляють або програють великі гроші”.

Світ поступово божеволіє? Напевне, просто зростає діапазон вседозволеності та бажання здивувати оточуючих. Хоча, кажуть, про смаки не сперечаються...

08.11.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 08.11.2007p. 
На головну сторінку