Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №324 від 27.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Тюрма

Рівненських мільйонерів - за грати!

Рівненських мільйонерів - за грати!

Певно, непогано у Рівному розвивається ресторанний бізнес, якщо власник одного з приватних підприємств “забув” сплатити до державної скарбнички майже 1, 5 мільйона гривень ПДВ, підробивши дані у податковій декларації протягом вересня-грудня 2006 року. За словами начальника відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції при впровадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Рівненської обласної прокуратури Віктора МИДЛОВЦЯ, тривалий час підприємець переховувався за кордоном. І ніяк не очікував, подорожуючи потягом з Білорусії, побачити в купе вагона правоохоронців. Отож, один вже добігався. Наразі прокуратура Рівненської області скерувала кримінальну справу до міського суду.

На таку саму суму вирішив “пожартувати” з державою ще один рівненський підприємець. Жарт закінчився мало не у СІЗО. Під час перевірки його фінансово-господарської діяльності протягом 2005-2006 років вдалося встановити факт умисного ухилення від сплати податків на загальну суму близько 1,5 мільйона гривень. Кримінальна справа направлена до суду.

За словами прес-секретаря прокуратури Рівненської області Людмили СУРЖУК, упродовж року сталося три випадки розшуку обвинувачених у злочинах у сфері оподаткування. Одному з правопорушників вдалося переховуватися від слідства за кордоном, а саме у Москві, аж чотири (!) роки. Та варто було йому лише приїхати до Полтави на мамин день народження... як він опинився на лаві підсудних.

Винним у несплаті податків до бюджету загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

До слова, з початку 2007 року в Рівненській області співробітники податкової міліції викрили понад 130 злочинів і мобілізували до бюджету країни близько 18 мільйонів гривень.

За інформацією працівників ДПА в Рівненській області, з початку 2007 року викрито 78 підприємств, які ухилялися від сплати податків: 14 були зареєстровані на території області, 64 - за її межами. Викрили та припинили діяльність 5 “конвертаційних” центрів, через які незаконно перевели в готівку понад 40 мільйонів гривень. За кримінальними справами цієї категорії до державного бюджету вдалося додатково спрямувати 1,6 мільйона гривень.

27.12.2007Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.12.2007p. 
На головну сторінку