Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №331 від 14.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зло вживати

Кодування від зеленого змія і нікотину: “за” і “проти”

Більше 30 відсотків 25-50-річних українських чоловіків є залежними від алкоголю. Украй сумно ще й тому, що пиячать чоловіки, які працюють, мають сім’ї, виховують або збираються народжувати дітей.

До кодування є два підходи. Перший, коли людині навіюють: не пий, не кури, затягнешся цигаркою - буде зле. Це легкий шлях, але й небезпечний. Людина підносить чарку або цигарку до рота - задишка, страх, смерть. Або закодований зайшов до приміщення, де накурено. Він не збирається курити, проте установка спрацьовує на запах тютюну... А раптом закодований від пияцтва на щось занедужає і йому припишуть ліки на спиртовій основі? Так і до інфаркту близенько. Зазвичай цим методом користуються непрофесіонали.

...А професіонали втручаються у підсвідомість

Інший метод - психолінгвістичне програмування. Психотерапевт-кодувальник, створюючи певну ритміку мови, входить у підсвідомість. Грамотне кодування усуває потребу в алкоголі чи нікотині, змінюючи внутрішні обмінні процеси в організмі. Адже при тривалому курінні, алкоголізмі і при ожирінні обмінні процеси в організмі збиваються. Якщо їх привести до норми, то залежність відпаде сама собою. Утім, і тут є питання. Треба, щоб лікар був настроєний лишень на хвилю пацієнта та його проблему, щоб його не гризли якісь власні проблеми в той момент. А також, щоб він мав фах психотерапевта, отриманий у держустанові, та сертифікат на заняття психотерапевтичною діяльністю.

14.02.2008Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 14.02.2008p. 
На головну сторінку