Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №331 від 14.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Люди справи

Інна Подоліна: “Успіх у ріелторському бізнесі - підтвердження професіоналізму та надійності”

Інна Подоліна: “Успіх у ріелторському бізнесі - підтвердження професіоналізму та надійності”

Все більше і більше клієнтів на Рівненщині та за її межами довіряють агентству нерухомості “Кадет СВС”

ТОВ - фірма “Кадет СВС” на ринку нерухомості працює з 1994 року. Отже, виповнюється 14 років її плідної роботи на Рівненщині. Весь цей час “Кадет СВС” займає лідируючі позиції на регіональному ринку нерухомості. Пропонуємо читачам “Рівне-Ракурсу” - постійним і потенційним клієнтам агентства - інтерв’ю з його директором Інною ПОДОЛІНОЮ, яка успішно продовжує і розвиває бізнес, започаткований її чоловіком - Сергієм ПОДОЛІНИМ, нині першим заступником голови Рівненської райдержадміністрації.

“Якщо бізнес стоїть на місці - це крок назад”

- У нас дійсно сімейний бізнес, - розповідає пані Інна. - Хоча я раніше й не працювала в агентстві нерухомості, проте чоловік постійно вдома розповідав, як ідуть справи на роботі. Все було - і підвищення цін, і вплив політичних та економічних чинників на ринок нерухомості, і зміни умов ріелторської діяльності - я постійно була в курсі всього. Коли Cергій став членом Ради Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України від Рівненської області, ми разом їздили на з’їзди ріелторів, де спілкувалися із представниками найкращих ріелторських фірм з різних регіонів нашої країни. На жаль, я не постійно працювала в агентстві: спочатку одна декретна відпустка, потім - друга, та як тільки доньки підросли, очолила фірму. До цього спонукало й те, що чоловік вже працював першим заступником голови Рівненської райдержадміністрації, тож як державний службовець не міг вести сімейний бізнес.

- Чому Ваш чоловік вибрав саме ріелторський бізнес?

- Це, скоріше, питання до Сергія. Коли він після закінчення Київського політехнічного інституту приїхав у Рівне, в нього було кілька бізнесових напрямів, але чоловік вибрав саме ріелторський. Адже тоді ще, я пам’ятаю, у місті не було агентств нерухомості, вони тільки-тільки почали відкриватись, а у Києві цей бізнес вже працював. Сергій побачив, що нова справа цікава, перспективна і захопився нею. Він створив колектив, у якому сьогодні працює багато фахівців.

Я керую агентством лише півроку, спочатку навіть хвилювалася, чи зможу успішно займатися бізнесом. Було навіть трохи страшно, але це тривало близько місяця, потім стало цікаво. Я повністю змінила підхід до роботи і з клієнтами, і зі своїми працівниками, налаштувала їх на новий рівень роботи, постійно їх навчаю, щоб фірма не зупинялася у своєму розвитку. Якщо бізнес стоїть на місці - це крок назад. Я хочу, щоб ми постійно рухалися вперед. Маю багато великих планів та проектів, які я хочу реалізувати, - просто в мене для цього ще не було ні часу, ні можливості.

“Зараз дуже вигідним

є придбання земельних ділянок”

- Мені здається, що нерухомість є найкращим способом подбати про майбутнє - своє й своїх діток, адже цей товар не піддається інфляції…

- Так, звісно, це вигідне вкладання коштів з точки зору бізнесу, бо ціни постійно ростуть. І, як ми знаємо, падати вони поки що не будуть, тож вигідним є вкладання коштів в будинок, квартиру чи земельну ділянку. Це все завжди можна продати чи передати своїм дітям. Чимало молодих бізнесменів прагнуть придбати земельну ділянку і побудувати на ній власний будинок. Сьогодні ми продаємо земельні ділянки в котеджному містечку “Золоті Ворота”. Це у межах міста, близько до центру, там екологічно чиста зона, оскільки поряд немає промислових об’єктів. Я навіть назву містечка сама придумала і повністю розробила рекламну кампанію цього проекту. Тепер ця земля успішно реалізується.

- Які ще послуги пропонує агентство?

- Співпрацюємо зі столичними і місцевими будівельними компаніями. Продаємо у Рівному квартири в новобудовах по вулицях Струтинської, Відінській, Лєрмонтова, Соборній, Буковинській, у мікрорайоні “Північний”. Пропонуємо також котеджі сучасного планування, які відповідають європейським вимогам. Багато інвесторів приїжджають з Києва та з інших регіонів України і навіть з-за кордону за консультаціями щодо ситуації на первинному ринку нерухомості в нашому місті. Ми переконуємо їх у тому, що будівництво у нашому регіоні зростає і житло на первинному ринку все більше користується попитом.

Минулого року агентство брало участь у багатьох тендерах по закупільні житла. Саме “Кадет СВС” займався пошуком та оформленням документації на об’єкти нерухомості для обласної податкової адміністрації, Рівненської та Костопільської райдержадміністрацій. Обласна спортшкола з нашою допомогою придбала квартири для відомої спортсменки-плавчихи Анни Хлістунової та її тренера.

Одним із напрямів діяльності агентства “Кадет СВС” є допомога у придбанні комерційної нерухомості. Користуються попитом і складські, і офісні, і торговельні приміщення. У нас також є спеціаліст по оренді, який вже більше восьми років займається питаннями оренди приміщень різного призначення.

Для того, щоб розширити наші послуги, ми відкрили фірму з оцінки нерухомого майна.

“Ми не надаємо

комусь перевагу,

у нас всі рівні”

- Клієнтам якого рівня достатку надаєте перевагу?

- Ми працюємо з різними категоріями людей: від простих молодих сімей, які беруть перші в житті кредити в банку - до дуже забезпечених людей, що продають великі гарні будинки вартістю 500-700 тисяч і, навіть, мільйон доларів. Ми не надаємо комусь перевагу, у нас всі рівні. Якщо клієнт просто купує квартиру економ-класу і хоче взяти кредит, ми допомагаємо в оформленні всіх необхідних документів. І нам немає різниці - чи хоче людина придбати будинок за мільйон, чи невелику квартиру.

- Якими рисами характеру має володіти, на Вашу думку, успішний молодий фахівець-ріелтор, щоб зробити кар’єру

в цьому бізнесі?

- Потрібно по-справжньому любити і глибоко вивчати ріелторський бізнес, аби впевнено в ньому орієнтуватися, бути фахівцем, тому що в цій справі є свої проблеми. Наш бізнес - це, передусім, робота з людьми, що не кожному під силу. Клієнти приходять дуже різні - і за характером, і за матеріальним становищем. Ріелтор повинен бути психологом, щоб професійно поспілкуватися з кожним клієнтом, приділити йому максимум уваги, так надати консультацію, щоб людина захотіла користуватися нашими послугами, - саме так я навчаю своїх працівників.

Успіх у ріелторському бізнесі - постійне підтвердження професіоналізму та надійності. Саме в цьому секрет 14-річного визнання агентства “Кадет СВС” лідером регіонального ринку нерухомості.

- Професія ріелтора, напевне, рідкісна, таких спеціалістів донедавна у вузах не готували зовсім…

- Серед ріелторів є люди, які спробували свої сили у різних сферах діяльності. У нас - молодий колектив, усі працівники з вищою освітою, підбір кадрів я здійснюю особисто, і людей випадкових, “з вулиці”, у нас немає, бажаючі працювати приходять із рекомендаціями. І тому агентство - на-ша друга сім’я, яка об’єднує справжніх професіоналів.

“Справжня жінка завжди приречена

на успіх”

- Географічно Ваш бізнес, мабуть, виходить за межі Рівного й області?

- Звичайно, ми працюємо також у районних центрах, співпрацюємо в різних регіонах з нашими колегами - членами Асоціації фахівців із нерухомості (ріелторів) України. Є у нас навіть клієнти з-за кордону. Зараз дуже багато телефонних дзвінків і відвідувань іноземних покупців. От, наприклад, влітку, з нашою допомогою купували нерухомість громадяни Голландії. Нам довелося працювати з десятої ранку до десятої вечора: ми продумували, як юридично правильно оформити документи, над кожним пунктом ми ретельно працювали. Коли ж на рахунок прийшли значні кошти, то голландці забажали охорону. Тож мені з колегою довелося супроводжували їх із банку до нотаріуса. В результаті клієнти залишилися дуже задоволеними. В нашій практиці було багато різних ситуацій, що вимагали професіоналізму, відповідальності й уваги.

- Ваші плани на найближче майбутнє?

- Дуже багато планів, які я хочу реалізувати найближчим часом. Але саме головне: працювати, працювати і ще раз працювати.

- Останнє запитання: справжня жінка, по-Вашому, це хто?

- Ідеальна модель - це самодостатня особистість, впевнена в собі, яка йде своїм шляхом. Її жіночність у тому, що вона дає оточуючим тепло і затишок, може зігріти, сяє зсередини. І головне - справжня жінка завжди приречена на успіх.

14.02.2008Розмову вів Олександр ОЛЬХОВИК

Агентство нерухомості “Кадет СВС” 33023, м.Рівне, вул.С.Крушельницької, 77; тел.: (0362) 26-29-71, факс: 23-50-71



Рівне-Ракурс №10 від 14.02.2008p. 
На головну сторінку