Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №331 від 14.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прес-конференція

“Спідвей-Рівне” виступатиме у Польщі

“Спідвей-Рівне” виступатиме у Польщі

Рівняни таки побачать у новому році спідвейні змагання на власні очі. Дозвіл на виступ у Другій польській лізі отримав клуб “Спідвей-Рівне”.

Нагадаємо, що команда Володимира Трофимова “Ураган” у нинішньому році не виступатиме у Російській спідвейній лізі. Таким чином, Рівне узагалі ризикувало залишитися без мотоспорту.

Естафету “Урагану” у чемпіонаті Росії перейняв “Шахтар” (Червоноград). Саме клуб із Львівщини, за який виступатимуть і екс-гонщики “Спідвей клубу Трофимов” представлятиме Україну у цих престижних змаганнях.

Проте, як виявилося, спідвей із Рівного зник не назавжди.

Напередодні, у вівторок, керівники команди “Спідвей-Рівне” зустрілися з журналістами та розповіли про стан справ у клубі і про майбутній сезон у чемпіонаті Польщі.

Розповідає голова СПС “Спідвей-Рівне” Володимир Жуковський (на фото справа):

- Наразі, команда “Спідвей-Рівне” вже має ліцензію на виступ у польському чемпіонаті. Головною перешкодою для отримання документу стала заборгованість команди-попередниці перед польськими легіонерами Димом та Пахоляком. Клуб “Спідвей-Рівне” взяв на себе фінансовий борг перед зазначеними спортсменами (у розмірі приблизно восьми тисяч євро) та зобов’язався сплатити його упродовж сезону-2008. Борг виплачуватимемо частинами після кожної гонки. Виконання цієї умови вимагала і Федерація мотоспорту України, яка тепер також надала нам дозвіл для виступів. Єдиним невирішеним питанням залишається отримання і передача до Польського мотосоюзу європейської ліцензії рівненського мототреку, адже термін дії попередньої завершився у 2007 році. Щодо фінансового боку, то “Спідвей-Рівне” має розроблений бізнес-план на майбутній сезон та проект бюджету команди, який вже направлений основному спонсору до столиці.

- Володимире Олександровичу, де і в якому складі розпочнеться чемпіонат “Спідвей-Рівне”?

- Першу гонку сезону команда проведе шостого квітня в Ополє проти тамтешнього клубу “Колеяж”. Першою домашньою гонкою стане гонка проти люблінської “Сіпми” (саме за клуб із Любліна у новому сезоні виступатиме рівнянин Ярослав Полюхович). У березні сподіваємося влаштувати офіційну презентацію команди.

Кадровий потенціал “Спідвей-Рівне” складають такі виконавці: Гайдим (який все-ще серйозно травмований), Бородай, Колодій-старший, Філінов, Гузаєв і Каллімулін (усі троє екс-спідвеїсти “Турбіни” з Балаково). Тренер команди - Ігор Муха. Також “Спідвей-Рівне” має контракти з юніорами: Ізотовим, Комончуком, Онешко, Колодієм-молодшим і Омеляном. Враховуючи те, що до останньої миті наша команда не мала впевненості щодо участі у чемпіонаті, ми не мали можливості підписати контракт із кимось з польських легіонерів. Тим не менше, легіонерів із Польщі будемо орендувати в командах першої та екстра ліги. Проте, кожен з цих легіонерів, звісно, із поправкою на фінансові можливості спонсора, має бути лише високого рівня.

- Які завдання на 2008 рік стоятимуть перед клубом?

- Одним із провідних завдань є створення у Рівному спілки спідвею (можливо, на громадських засадах), до якої будуть причетні усі небайдужі люди, які готові разом із нами піднімати реноме рівненського спідвею. Також збираємося створити юніорську спідвейну школу. Зараз нам дуже не вистачає талановитої молоді. А отже, справді є нагальна потреба у підготовці та роботі з молоддю. Перед командою “Спідвей-Рівне” стоїть досить амбіційне завдання - плей-офф другої ліги, а, можливо, і вихід до першої.

Що ж до більш віддаленого майбутнього, то думаємо над встановленням надувних бортів та освітленням треку.

14.02.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 14.02.2008p. 
На головну сторінку