Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №335 від 13.03.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нестандартна ситуація

Чоловік застряг в унітазі

Чоловік застряг в унітазі

Такого в Рівному ще не було!

І знову Здолбунів на устах рівненських рятувальників! Чого тільки з початку року там не траплялося… Але випадок, який днями стався у Рівному із жителем саме цього містечка, став просто ексклюзивним: протягом півгодини чоловіка рятували з полону… унітазу однієї з рівненських поліклінік.

Вранці 11 березня на пульт зв’язку Головного управління МНС у Рівненській області надійшло повідомлення від працівників поліклініки “Північний” про те, що їм терміново потрібна допомога рятувальників. На місце пригоди негайно виїхала чергова варта СДПЧ-1.

Бійці МНС, які прибули на місце виклику, були вражені побаченим, адже з подібною ситуацією за роки своєї служби вони зіткнулися вперше. В туалеті на підлозі лежав літній чоловік, а його рука, майже по плече, перебувала всередині унітазу...

Проте зволікати не було часу - діяти потрібно було надзвичайно швидко, оскільки чоловік вже не відчував руки, а отже, існувала реальна загроза омертвіння тканин кінцівки.

За словами інспектора центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області Дмитра МЕЛЬНИКА, традиційний арсенал інструментів, який перебуває на озброєнні у еменесників, використовувати та застосовувати було просто неможливо, оскільки неабиякою була загроза пошкодити потерпілого. В хід пішли гідравлічні ножиці, лом, зубило та молоток. Вся рятувальна операція тривала майже півгодини. Руку чоловіка дістали, а медичний персонал надав людині необхідну допомогу. На щастя, серйозних ушкоджень бідолаха не отримав, і вже за якусь мить дякував рятувальникам за своєчасну допомогу.

Згодом працівники МНС з’ясували усі обставини надзвичайної події…

Врятованим виявився 77-річний мешканець міста Здолбунів Олексій. Чоловік перебував у Рівному у справах, зайшов до лікарні в туалет та випадково впустив зв’язку ключів в унітаз. Пан Олексій вирішив їх дістати і ніяк не сподівався, що потрапить у небезпечну пастку. На крики потерпілого про допомогу відгукнулися працівники медичного закладу і навіть намагалися самотужки йому допомогти. Проте їх потуги виявились марними. Саме тому були залучені професійні рятувальники, які успішно вирішили проблему неординарної ситуації.

- Дякую хлопцям, що врятували мене, - розчулився Олексій, який сам був не радий, що втрапив у таку халепу...

13.03.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 13.03.2008p. 
На головну сторінку