Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №338 від 03.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Земля

На Київській землі вже не хочуть,

На Київській землі вже не хочуть,

а влада почала нарікати на аукціони

Аукціон із продажу земельної ділянки на вулиці Київський, що мав відбутися минулого вівторка за рішенням міських депутатів, відмінено. На день проведення аукціону до міського управління комунальної власності не надійшло жодної заяви на участь у конкурсі. Про це повідомила начальник управління Наталія ПОЛІЩУК.

- На аукціон була виставлена земельна ділянка розміром 6664 квадратних метри, цільовим призначенням якої було будівництво та обслуговування виробничого об’єкта, - повідомила вона. Стартова ціна ділянки була понад 291 тисячу гривень. Варто відзначити, що раніше можливістю придбати цю ділянку активно цікавились і львів’яни, і кияни. Але, за словами пані Поліщук, вони більше розраховували на те, що її можна буде використовувати в комерційних цілях. Виробничі об’єкти їх, очевидно, не зацікавили.

Нарікання ж на проблеми, що з’явилися після затвердження постанови уряду про порядок проведення земельних аукціонів від 22 лютого, все частіше лунають з вуст представників рівненської влади як виконавчої, так і місцевого самоврядування. Голова РОДА Віктор МАТЧУК вважає, що це рішення взагалі блокує проведення земельних торгів навіть там, де це відбувалося раніше. А це є, на його думку, основним джерелом наповнення місцевих бюджетів.

- Відповідно до постанови, організацією і проведенням таких аукціонів мають займатися спеціальні установи, які мають ліцензію на цей вид діяльності. Таких фірм по всій Україні немає! - констатував він. - До того ж ліцензій на таку діяльність ніхто не видає, немає й самих правил ліцензування. За його словами, керівництво області ще в березні звернулося до Кабміну з проханням внести зміни до цієї постанови.

Своє занепокоєння щодо цієї проблеми висловили і депутати Рівнеради. Вони затвердили на другому пленарному засіданні сесії схоже звернення до уряду про скасування окремих пунктів постанови, які фактично перешкоджають проведенню аукціонів. Хоча більшість погодилась, що даний документ є необхідним і обґрунтованим.

03.04.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 03.04.2008p. 
На головну сторінку